NaslovnicaVijestiDiego Costa otkrio zašto je skoro napustio Chelsea prošlog ljeta

Diego Costa otkrio zašto je skoro napustio Chelsea prošlog ljeta

Napadač Chelseaja, a ujedno i jedan od najboljih napadača na svijetu u ovom trenutku, Diego Costa, priznao je da je bio blizu povratka u Atletico Madrid prošlog ljeta, ali je sretan što je ostao u Premier ligi.

Diego Costa otkrio zašto je skoro napustio Chelsea prošlog ljeta

Brazilac je u vrhunskoj formi, vodeći je strijelac lige, nakon što je postigao svoj 14. pogodak u pobjedi protiv Stoke Cityja rezultatom 4-2 u subotu.

Prošlog ljeta je bilo špekulacija da je 28-godišnjak nesretan na Stamford Bridgeu i da bi se mogao vratiti u Atletico Madrid samo dvije godine nakon što je napustio Španjolsku.

Costa je potvrdio da su te glasine bile istinite, izjavivši da je bio veoma blizu povratka na Vicente Calderon, a glavni razlog je bio taj što je njegova porodica željela da se vrati u bivši klub.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

Kakogod, španjolski reprezentativac tvrdi da je zadovoljan jer je ostao igrač Chelseaja, te da je dobio instant podršku novog trenera Antonija Contea, što je bila ključna stvar u njegovom ostanku u Londonu.

“Nije izgledalo da će ovako završiti, bio sam blizu odlaska. Međutim, sretan sam što sam ostao u klubu. Imao sam mogućnost da se vratim u Atletico, zbog nekoliko stvari, moje porodice i života koji imam tamo, ali ne i zbog Chelseaja, jer sam sretan. Puno je ljubavi sa navijačima i ljudima u klubu, sretan sam ovdje.”

“Razmišljao sam o odlasku zbog svoje porodice, ali ipak sam ostao. Bilo je važno da trener Antonio Conte pokaže da vjeruje u mene od trenutka kada je stigao u klub, a to je i uradio.”

[su_bet365_1m_veliki]

[su_bet365_1mspectacular_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!