NaslovnicaVijestiDiego Costa: Uživao sam u okršajima sa Ramosom i Pepeom

Diego Costa: Uživao sam u okršajima sa Ramosom i Pepeom

Diego Costa, napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije, izjavio je kako je uživao u okršajima sa Sergiom Ramosom i Pepeom, štoperima Real Madrida.

uživao

Napadač Chelseaja prešao je u Atletico Madrid 2007. godine, te je bio u jednoj u ključnih uloga u uspjehu Simeonove ekipe, prije nego što se preselio na Stamford Bridge 2014. godine.

28-godišnjak priznaje da su mu okršaji sa gradskim rivalom Real Madridom pričinjavali zadovoljstvo, pošto je imao priliku da odmjeri snage sa defanzivnim dvojcem Reala – iako ističe da je njihov pristup uvijek bio profesionalan.

“Uživao sam u utakmicama protiv Real Madrida i prilici da igram protiv Pepea i Ramosa”, rekao je Costa za Sport TV.

“Bile su to sjajne borbe, gdje je uvijek bilo koškanja i gdje su uvijek sijevale varnice.”

“Kladim se da su njih dvojica takođe uživala u tim utakmicama iz istih razloga!”

“Izlazili bismo na teren znajući da će to biti žestoke utakmice, ali najvažnija stvar je bila lojalnost. I oni i ja smo žestoko ulazili u duele, ali u granicama fer-pleja.”

“U utakmicama protiv njih uvijek je bilo sukoba, nekih vrsta uvreda, udaraca, alina kraju utakmice, uvijek bismo se pozdravili međusobno bez ikakvih problema.”

“Sada, Ramos mi je suigrač u reprezentaciji Španjolske, i uvijek se šalimo na taj račun”, dodao je sjajni napadač.

Diego Costa je trenutno vodeći strijelac Premier lige, sa 13 postignutih golova, te je udarna igla svog tima koji se nalazi na čelu Premiershipa, sa 43 boda iz 17 utakmica, 6 više od drugoplasiranog Liverpoola.

Chelsea dočekuje Bournemouth na Stamford Bridgeu na Boxing Day. Bluesi su u nizu od čak 11 uzastopnih pobjeda.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!