NaslovnicaVijestiDiego Forlan: Krio sam se od Sir Alexa Fergusona kada je bio...

Diego Forlan: Krio sam se od Sir Alexa Fergusona kada je bio ljut

Bivši Urugvajski reprezentativac Diego Forlan priznao je da se jednom prilikom na golf terenu sakrio od legendarnog trenera Manchester Uniteda Sir Alex Fergusona jer je bio veoma ljut.

Krio sam se od Sir Alexa Fergusona kada je bio ljut

Škotski stručnjak, koji je proveo 27 godina na klupi Uniteda prije nego što je otišao u mirovinu 2013. godine, poznat je kao veliki zaljubljenik u golf, a taj sport mu je koristio kao hobi i odmor od pritiska koji mu je priređivao nogomet.

Forlan, koji je proveo dvije godine igrajući na Old Trafford u uperiodu između 2002. i 2004. godine, priznao je da se njegov bivši trener nije uvijek zabavljao igrajući golf.

“Igrao sam golf u Mottram dvorani kada sam ugledao veoma ljutitog čovjeka ispred sebe. Igrao je loše, loptica ga nije slušala. Da, to je bio Ferguson.”

“Sakrio sam se jer je bio veoma ljut. Poslije par dana sam mu rekao da sam ga vidio i da sam se sakrio, a on se nasmijao i rekao mi da sam ga trebao pozdraviti.”

Iako mu je 36 godina, Forlan i dalje igra. Trenutno nastupa za Penarol u svojoj domovini, nakon što je izgradio sjajnu karijeru u Europi igrajući za Villarreal i Atletico Madrid u La Ligi, gdje ima nevjerovatan golgeterski učinak.

Njegov period u Manchester Unitedu nije bio ni približno dobar, postigao je samo deset golova u 63 ligaška nastupa, ali iako je to bio težak period za njega, priznaje da se divi Fergusonu.

“Ferguson je naučio sve o svojim igračima i njihovim obiteljima. Uvijek sam vjerovao da imam njegovu podršku, da uvijek mogu otići do njega i razgovarati. Nisam uvijek bio spreman zbog sjedenja na klupi, ali shvatam da je imao veliki izbor igrača.”

Sir Alex Ferguson je najuspješniji trener u povijesti Manchester Uniteda. Sa “Crvenim vragovima” je, između ostalog, osvojio 13 titula prvaka Premier lige i dvije Lige prvaka.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!