NaslovnicaVijestiDiego Maradona: Rekao sam predsjedniku Real Madrida da ga dovede prošlog ljeta

Diego Maradona: Rekao sam predsjedniku Real Madrida da ga dovede prošlog ljeta

Legendarni Diego Maradona priznao je kako je poručio predsjedniku Real Madrida Florenzinu Perezu da dovede trenutno najtalentiranijeg mladog igrača, Kyliana Mbappea.

Maradona poručio Perezu da dovede Mbappea

Mbappe je kroz cijelu prošlu sezonu, u kojoj je briljirao u dresu Monaca, bio povezivan sa odlaskom na Santiago Bernabeu, ali do transfera nije došlo. 18-godišnjak je već jedan od ključnih igrača reprezentacije Francuske, a ove godine je završio sedmi na listi kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

“Mbappe je za mene veliko otkriće u nogometu, mislim da može nadmašiti mnoge igrače. Zašto ga Perez nije doveo? Rekao sam mu da ga dovede kad smo se sreli u FIFA-i. Tad mi je odgovorio kako već ima Cristiana Ronalda”, rekao je Maradona za španjolske novine AS.

Mbappe je tako, umjesto u Real Madridu, završio u Paris Saint-Germainu, gdje je stigao na posudbu, a sljedećeg ljeta će i službeno postati novi igrač ‘Parižana’. On je od početka prošle sezone bio direktno ukljućen u čak 34 ligaška gola. Postigao je ukupno 21 gol, te asistirao za njih 13, te je u istom periodu vodeći u tom segmentu od svih igrača mlađih od 20 godina u ligama petice.

[su_bbworld]

Real Madrid, koji je trenutno četvrti u La Ligi nakon 15 odigranih kola, proteklog ljeta nije doveo pojačanja u napadu, a klub je napustio Alvaro Morata. To se ove sezone pokazuje kao velika greška, s obzirom da Cristiano Ronaldo i Karim Benzema imaju velikih problema sa realizacijom, dok je Gareth Bale propustio većinu sezone.

Diego Maradona smatra kako bi velški reprezentativac trebao napustiti klub: “Neka prodaju Garetha Balea. Sigurno će dobiti dosta novca za njega. Mislim kako će kad tad morati kupiti Kyliana Mbappea.”

On je ove sezone u dresu Paris Saint-Germaina odigrao ukupno 19 utakmica, postigao deset golova i podijelio osam asistencija, a njegov tim je uvjerljivo vodeći u francuskom prvenstvu sa 44 osvojena boda iz 17 odigranih kola, devet više od drugoplasiranog Lyona.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!