NaslovnicaVijestiDiego Maradona: Više bih volio imati 44-godišnjaka nego njega u timu

Diego Maradona: Više bih volio imati 44-godišnjaka nego njega u timu

Legendarni Argentinac Diego Maradona izjavio je da bi više volio imati 44-godišnjaka u timu nego Interovog napadača Maura Icardija, koji bi trebao biti sedmi izbor u reprezentaciji Argentine.

Više bih volio imati 44-godišnjaka nego njega u timu

Icardi je u sjajnoj formi u dresu Nerazzurra u posljednjih par sezona, ali je za reprezentaciju odigrao samo jednu utakmicu, i to 2013. godine.

Ipak, uprkos njegovoj nevjerovatnoj formi, Icardo je bio uključen u veliki skandal u kojem je ‘preoteo’ suprugu bivšeg suigrača Maxija Lopeza. Zbog toga je pao u očima većine Argentinaca, a Maradona je izjavio da ga ne želi vidjeti u reprezentaciji, te da bi umjesto njega više volio vidjeti 44-godišnjeg Bazana Veru.

Kako prenosi Football Italia, Maradona je izjavio: “Icardi treba biti što dalje od nacionalnog tima. Umjesto njega, ja bih više volio da zaigra 44-godišnji Bazan Vera… On ne bi trebao biti četvrti izbor u reprezentaciji, već sedmi.”

Iako možda i nije najpopularniji u nogometnom svijetu zbog svoje ljudske strane, Icardijevo nogometno umijeće ne možće se poeći. Postigao je deset golova i kreirao 17 prilika u Seriji A ove sezone.

U argentinsku reprezentaciju je pozvano pet igrača, uključujući Lionela Messija, Sergija Aguera, Gonzala Higuaina, Angela Correu i Lucasa Pratta, koji su dobili poziv za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Brazila i Kolumbije u novembru/studenom.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!