NaslovnicaVijestiDiego Simeone zna razlog loše partije svog tima protiv Gijona

Diego Simeone zna razlog loše partije svog tima protiv Gijona

Atletico iz Madrida danas je poražen od Gijona u gostima sa 2-1 u utakmici 30. kola Primere, i tako se praktički oprostili od naslova prvaka španskog prvenstva. No, to im nije bio cilj, kaže Diego Simeone.

Diego Simeone

“Titula izgubljena? Mi smo uvijek imali jedan cilj, a to je treće mjesto. Ponosan sam na svoje igrače.”, rekao je Diego Simeone nakon današnjeg poraza.

Iako je Atletico poveo u ovoj utakmici, nisu mogli doći ni do boda. Griezmann je doveo goste u vodstvo u 29. minuti postigavši svoj 17. gol u ovoj sezoni. Atletico je izgubio utakmicu u posljednjih deset minuta. Prvo su primili gol u 79. kada je Sanabria bio precizan, a bez boda ih je ostavio Castro minutu prije istekla regularnog vremena.

“Protivnik je bio odličan. Mi smo kontrolisali igru u prvom dijelu, i čestitam svojim izabranicima, trudili smo se i srećni smo što nije bilo povreda. Umor? Svjestan sam napora koji moji igrači ulažu, samo to želim da kažem.”, riječi su Diega Simeonea.

“Ova utakmica će veoma pomoći našim mladim igračima na koje se oslanjamo u buudćnosti. Ponosan sam na njih, dali su sve od sebe.”

Onda je uslijedilo objašnjenje.

“U sedmici kada igramo Ligu prvaka ostali imaju duži odmor. Ne volim izgovore, srećan sam što smo igrali u tom terminu (16:00), ljudi u Kini su nas mogli gledati.”

Ovaj remi je praktički kraj Atleticove mašte o tituli. Sada za Barcelonom zaostaju čak osam bodova, iako prije ovog poraza šanse su bile tek teoretske jer Barcelona ove sezone zaista igra sjajno. U 29 utakmica imaju samo dva poraza i tri remija. Dok, madridski tim ima 21 pobjedu, 4 remija i pet poraza. Real Madrid se nalazi na trećoj poziciji sa četiri boda manje od Atletica, no treba napomenuti da Kraljevi imaju utakmicu manje. Sutra se sastaju sa Sevillom na Santiago Bernabeuu.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!