NaslovnicaVijestiDirektor Atletico Madrida objasnio zašto bi volio da De Gea ode u...

Direktor Atletico Madrida objasnio zašto bi volio da De Gea ode u Real Madrid

Izvršni direktor Atletico Madrida Miguel Angel Gil Marin priznao je da bi volio da se bivši golman njegovog kluba, David De Gea, pridruži redovima Real Madrida, jer bi tako Atletico zaradio 5% od cjelokupnog iznosa transfera.

Direktor Atletico Madrida objasnio zašto bi volio da De Gea

De Gea je bio član prvog tima Atletica dvije godine u koje je skupio više od 50 ligaških nastupa, prije nego što ga je Sir Alex Ferguson doveo na ‘Old Trafford’ 2011. godine.

Jedan od najboljih pojedinaca Manchester Uniteda u posljednjih par sezona je povezivan sa povratkom u Španjolsku, a Real Madrid ne odustaje od njega, te je prva meta i sljedećeg ljeta. Ukoliko ‘kraljevi’ ne uspiju dovesti Španjolca, druga meta je golman Chelseaja Thibaut Courtois.

Marin je rekao za španjolske medije: “Ne bih se osjećao loše kada bi Real Madrid doveo Courtoisa, ali bih se osjećao odlično kada bi doveli Davida De Geu, jer ćemo mi dobiti 5% od ukupnog iznosa transfera. Courtois je veliki profesionalac i sjajan momak, želim mu sve najbolje, ali mislim da on treba ostati u Chelseaju.”

“Prelazak De Gee u Real Madrid ne bi bila izdaja njegovog bivšeg kluba. Mislim da i navijači razmišljaju na isti način.”

26-godišnji De Gea je postao miljenik ‘Crvenih vragova’, a u posljednje tri godine je osvajao nagradu ‘Sir Matt Busby igrač godine’, koju dodjeljuju navijači kluba svojim glasovima. Također je u dvije, od posljednje tri sezone, osvajao istu nagradu, ali po izboru ostalih igrača kluba.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!