NaslovnicaVijestiDirektor Barcelone objasnio zašto Katalonci neće pozdravljati igrače Real Madrida pred predstojeći...

Direktor Barcelone objasnio zašto Katalonci neće pozdravljati igrače Real Madrida pred predstojeći El Clasico

Prvak Španjolske Real Madrid u subotu je postao i prvak svijeta nakon pobjede protiv Gremija rezultatom 1-0 u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Barcelona neće pozdraviti Real Madrid

Jedini gol na utakmici postigao je Cristiano Ronaldo iz slobodnog udarca, te je tako ‘kraljevskom’ titulu donio treću titulu prvaka svijeta u povijesti kluba.

Ta pobjeda im je zasigurno povećala samopouzdanje pred jednu od najvažnijih utakmica u sezoni, a u pitanju je El Clasico koji je na rasporedu ovog vikenda. Portugalski reprezentativac, koji je nedavno osvojio svoju petu Zlatnu loptu i tako se izjednačio sa najvećim rivalom Lionelom Messijem, nakon utakmice u subotu poručio je kako bi igrači Barcelone trebali pozdraviti njega i suigrače na Santiago Bernabeuu prije početka El Clasica.

“To bi bilo lijepo, volio bih da nam igrači Barcelone pripreme pozdrave”, rekao je Ronaldo u subotu navečer.

To se već jednom desilo 2008. godine, kada je Real Madrid osvojio La Ligu, Barca ih je dočekala pozdravom, u Španjolskoj poznatim kao ‘pasillo’. Ipak, po svemu sudeći, to se neće dogoditi i ovog vikenda. Direktor Barcelone Guillermo Amor danas je kratko i jasno objasnio i zašto.

“Želimo razjasniti da to radimo samo kada su u pitanju takmičenja u kojima i mi sudjelujemo. Kada igramo u istom takmičenju onda ćemo to uraditi, ali ovaj put to nije slučaj i pozdrava neće biti.”

Povodom svega ovoga oglasio se i trener katalonskog kluba Ernesto Valverde, koji je poručio kako ni ne razmišlja o nečemu takvom.

Barcelona je sinoć u okviru 16. ligaškog kola na domaćem terenu slavila protiv Deportivo La Corune visokim rezultatom 4-0. Golove za Blaugranu su postigli Luis Suarez i Paulinho, obojica po dva, te su tako svom klubu donijeli 13. pobjedu u sezoni i veoma bitna tri boda u borbi za titulu.

Barca je ubjedljivo vodeća u La Ligi sa 42 osvojena boda, a slijede je Atletico Madrid sa 36 osvojenih bodova, zatim Valencia sa 34 osvojena boda, te Real Madrid sa 31 osvojenim bodom, ali i odigranom utakmicom manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!