NaslovnicaVijestiDirektor Intera otkrio: Odustali smo od njega jer odlazi u Juventus

Direktor Intera otkrio: Odustali smo od njega jer odlazi u Juventus

Tehnički direktor Intera Walter Sabatini odbacio je špekulacije da njegov klub dovodi Patrika Schicka, te dodao da će napadač Sampdorije po svemu sudeći preći u Juventus.

Sabatini otkrio da Schick odlazi u Juventus

21-godišnji češki reprezentativac iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je u 32 nastupa u Seriji A postigao 11 golova i upisao 5 asistencija, te tako privukao pažnju mnogih velikana.

Walter Sabatini, upitan od strane novinara da li je istina da njegov klub dovodi mladog napadača, je odgovorio: “Schick u Interu? Mislim da će otići u Juventus.”

Visoki napadač je nastupio za svoju reprezentaciju tri puta, te mu mnogi predviđaju svijetlu budućnost.

On je bio jedan od boljih pojedinaca u timu Sampdorije, koja je u ligi završila na desetom mjestu. Kreirao je ukupno 20 prilika u ligi, dok je postigao i dva gola u tri nastupa u Kupu Italije.

Patrik Schick je karijeru počeo u akademiji Sparte iz Praga, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u češkom prvoligašu Bohemiansu, nakon čega je prošlog ljeta stigao u talijanski klub za 4 miliona eura.

Iako mu trenutni ugovor sa klubom traje do 2020. godine, njegov odlazak se očekuje ovog ljeta.

[su_finale_lige_prvaka_468x60]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!