NaslovnicaVijestiDirektor kluba potvrdio: Pokušali smo dovesti Arsenea Wengera, ali nas je odbio

Direktor kluba potvrdio: Pokušali smo dovesti Arsenea Wengera, ali nas je odbio

Izvršni direktor Bayern Munchena Karl-Heinz Rummenigge otkrio je da je trener Arsenala Arsene Wenger odbio priliku da trenira bavarskog giganta.

Bayern pokušao dovesti Wengera

Wenger je posljednjih 20 godina proveo u londonskom klubu, a u posljednje vrijeme je mnogo špekulacija o tome kako odlazi na kraju sezone kada mu ističe ugovor.

67-godišnjak je osvojio tri Premier lige sa ‘Topnicima’, a klub je stigao iz japanskog kluba Nagoye Grampus Eighta davne 1996. godine.

Prije sinoćnjeg uzvratnog susreta osmine finala Lige prvaka, Rumemenigge je otkrio da je karijera Arsenea Wengera mogla otići u sasvim suprotnom pravcu da je Francuz prihvatio ponudu njemačkog prvaka 1994. godine.

Nakon što je klupu kluba napustio Erich Ribbeck u decembru 1993. godine, Franz Beckenbauer je vodio tim do kraja sezone, u kojoj je Bayern postao prvak.

“Pokušali smo dovesti Arsenea Wengera, to je bilo davno, 90-ih godina. On je napravio drugu odluku, odlučio se prihvatiti posao u Japanu. Želio je dobiti više iskustva i dogovor nažalost nije nikada postignut.”

Otkako je Wenger preuzeo Arsenal 1996. godine, Bayern je čak jedanaest puta mijenjao trenera, a trener koji je proveo najviše vremena na klupi Bavaraca je Ottmar Hitzfeld.

Arsenal je sinoć doživio ‘reprizu iz Minhena’, na svom terenu je izgubio čak 1-5. Utakmica je krenula dobro za klub iz sjevernog Londona, koji je stigao do vodstva u 20. minuti golom Thea Walcotta. Početkom drugog poluvremena Koscielny dobija crveni karton, te ‘Topnici’ ostaju sa deset igrača na terenu, što je promijenilo tok utakmice.

Za Bayern su redom golove postizali Lewandowski u 55. iz penala, zatim Robben u 68., Costa u 78. minuti, te Arturo Vidal u 80. i 85. minuti za konačnih 1-5.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!