NaslovnicaVijestiDirektor RB Leipziga: Keitu smo pustili u Liverpool zbog samo jednog razloga

Direktor RB Leipziga: Keitu smo pustili u Liverpool zbog samo jednog razloga

Izvršni direktor RB Leipziga Oliver Mintzlaff izjavio je kako njegov klub nikad ne bi prodao zvijezdu Nabyja Keitu Liverpoolu da nije postojala otkupna klauzula u njegovom ugovoru.

Direktor RB Leipziga otkrio zašto su prodali Keitu Liverpoolu

Čelnici kluba sa Anfielda su postigli dogovor o kupovini gvinejskog reprezentativca prošlog ljeta, a u klub će stići na kraju ove sezone za oko 50 milona eura.

Oliver Mintzlaff je priznao da su u njegovom klubu ostali iznenađeni iznenadnim interesom Liverpoola.

“Nikad ne bismo pustili Nabyja Keitu da ode da nije postojala otkupna klauzula u njegovom ugovoru”, rekao je u izjavi za časopis Kicker.

[su_no1forfootball]

“Kad smo se dogovorili o njegovoj klauzuli, nismo mogli ni pomisliti da će se samo nakon nekoliko mjeseci pojaviti klub spreman da plati tu cifru.”

Otkako je stigao u klub u ljeto prošle godine iz Red Bull Salzburga, Keita je za njemački klub ukupno odigrao 37 utakmica, postigao devet golova i podijelio osam asistencija.

[su_watch_live_football]

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!