NaslovnicaVijestiDirektor Rome otkrio sljedeću destinaciju Miralema Pjanića

Direktor Rome otkrio sljedeću destinaciju Miralema Pjanića

Miralem Pjanić je obavijestio čelnike Rome da namjerava aktivirati svoju otkupnu klauzulu i preći u Juventus.

Direktor Rome otkrio sljedeću destinaciju Miralema Pjanića

To je potvrdio direktor Rome Mauro Baldissoni za klupski radio. Pored toga, Corriere dello Sport je objavio navodni razgovor bosanskohercegovačkog reprezentativca na whatsappu u kojem je napisao prijatelju “prodaju me za 15 minuta”.

Baldissoni je priznao da playmaker namjerava igrati za klub iz Torina, te je prenio poruku koju je Pjanić uputio čelnicima klub.

“Ovim putem vas obvještavam da namjeravam aktivirati otkupnu kluzulu i preći u drugi klub. Također, moja namjera je da 20% od cijene transfera, koje bi trebalo pripasti meni, ide klubu sa kojim ću potpisati ugovor, a to je Juventus.”

“Zahvaljujem vam i pozivam vas da pregovore i ostale formalnosti privedete kraju.”

Pjanićev trenutni ugovor ističe u junu 2018. godine, a njegova klauzula iznosi 38 miliona eura. Ukoliko mu se ispuni želja ovog ljeta, reprezentativac Bosne i Hercegovine će napustiti Romu nakon pet godina provedenih u klubu.

Otkako je stigao u rimsku vučicu iz Lyona 2011. godine, ukupno je odigrao 185 utakmica u dresu Rome, te pritom postigao 30 golova i asistirao za njih 46.

Ukupno je ove sezone odigrao 41 utakmicu, postigao 14 golova i upisao 13 asistencija u svim takmičenjim.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!