NaslovnicaVijestiDresovi Lionela Messija sa Svjetskog prvenstva prodani za 7,8 milijuna dolara, prihod...

Dresovi Lionela Messija sa Svjetskog prvenstva prodani za 7,8 milijuna dolara, prihod ide za pomoć oboljeloj djeci

Na aukciji je prodan komplet od šest dresova koje je Lionel Messi nosio tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru za ukupno 7,8 milijuna dolara. Tijekom Svjetskog prvenstva, Messi je odigrao sedam utakmica s Argentinom i uspio je zadržati dresove koje je nosio u šest utakmica. Kasnije je te dresove stavio na aukciju.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Dok su se protivnički igrači natjecali tko će prvi doći do Messijevog dresa nakon svake utakmice, Argentinac je odlučio ostavljati svoj dres u svlačionici tijekom poluvremena kako bi ga stavio na aukciju. Tu praksu koristio je u svim utakmicama osim u utakmici grupne faze protiv Poljske.

Prodani su dresovi koje je Messi nosio u grupnim utakmicama protiv Saudijske Arabije i Meksika, u osmini finala protiv Australije, četvrtfinalu protiv Nizozemske, polufinalu protiv Hrvatske te u finalu protiv Francuske.

Unatoč očekivanjima da će ova impresivna kolekcija dresova dosegnuti cijenu veću od 10 milijuna dolara, to se nije dogodilo, pa Messi nije oborio rekord. Najskuplji dres ikad prodan na aukciji i dalje ostaje onaj koji je nosio Michael Jordan u finalu NBA play-offa 1998. protiv Utaha koji je prodan za 10,1 milijun dolara.

Messi je dio prihoda od prodaje dresova donirao projektu UNICAS. Ovaj projekt podupire Dječju bolnicu Sant Joan de Deu u Barceloni u suradnji s Udrugom Leo Messi, s ciljem pomoći djeci koja se bore s rijetkim bolestima.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!