NaslovnicaVijesti(VIDEO) Trener Leccea dobio otkaz nakon što je protivničkog igrača udario glavom

(VIDEO) Trener Leccea dobio otkaz nakon što je protivničkog igrača udario glavom


Trener talijanskog prvoligaša Leccea, Roberto D’Aversa, koji je udario glavom francuskog napadača Verone, Thomasa Henryja, dobio je otkaz. Klub je objavio ovo u ponedjeljak na svojoj internetskoj stranici. “Nakon događaja koji su se dogodili na kraju utakmice Lecce-Verona, klub objavljuje da je smijenio trenera D’Aversu”, stoji u kratkom priopćenju Leccea.

Nakon utakmice 28. kola talijanskog prvenstva u kojoj je Lecce izgubio (0:1), Roberto D’Aversa udario je glavom Thomasa Henryja. Naguravanje između igrača i vodstva dviju momčadi započelo je nakon sučevog zvižduka za kraj utakmice. Kada je Henry krenuo prema svlačionici, D’Aversa mu je prišao i udario ga glavom, što je rezultiralo crvenim kartonom za obojicu.

“Izašao sam na teren kako bih spriječio isključenje mojih igrača, jer je bilo dosta provokacija igrača Verone u posljednjim minutama utakmice i nakon posljednjeg zvižduka”, objasnio je D’Aversa naknadno za kanal Sky Sport.

Trener Leccea, koji je preuzeo klub u lipnju 2023., tada se putem društvenih mreža ispričao Henryju, Veroni, njezinim čelnicima, navijačima Leccea i talijanskom nogometu. Tvrdio je da nije udario Henryja glavom, već da je došlo do “fizičkog kontakta, glavom o glavu”.

Henry je također na svojim društvenim mrežama objavio poruku tvrdeći da je primio udarac u glavu: “Nema opravdanja i nikada neće biti opravdano primiti udarac u glavu dok idete prema svlačionici, sretni što ste osvojili tri boda za pobjedu”, rekao je 29-godišnji nogometaš. U istom trenutku, Lecce je izdao priopćenje koje “oštro osuđuje gestu (svog) trenera koja je suprotna našim načelima i vrijednostima sporta”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!