NaslovnicaVijestiMessi po peti puta dobitnik Zlatne lopte!

Messi po peti puta dobitnik Zlatne lopte!

Kao što se i očekivalo dobitnik Zlatne lopte je argentinski nogometaš Lionel Messi koji je osvojio svoju petu nagradu za najboljeg nogometaša Svijeta. Do sada je ovu nagradu osvajao 2009., 2010., 2011., 2012 i sada 2015. godine. Na svečanoj ceremoniji uz njega su se našli Cristiano Ronaldo i suigrač iz Barcelone Neymar.

Pozornica

Podsjetimo Messi je prošle godine osvojio sve što je mogao s Barcelonom: Španjolsko prvenstvo, Kup Kralja, Ligu prvaka, Superkup i FIFA klupsko Svjetsko prvenstvo, uz sve to Messi je stigao do finala Copa Americe gdje je sa svojom Argentinom poražen od domaćina Čilea.

Koliko je nevjerojatnu sezonu imao Argentinac govore i sljedeći podaci, da je u  2015. Messi  za klub i reprezentaciju upisao 61 nastup, 52 pogotka i 26 asistencija. Ipak unatoč tome Messi je prije dodjele izjavio da bi radije mijenjao svojih 5 Zlatnih lopti za naslov sa Argentinom na Svjetskom prvenstvu.

 

[su_bet365_watch_live_football_mali]

 

Napomenimo kako su samu svečanost otvorili 2Cellos koji su još jednom dobili veliko priznanje za svoj rad. Umjesto suspendiranog predsjednika Fife Seppa Blatera svečanost vodi njegov zamjenik u IO Kamerunac Issa Hayatou.

 

[touchcarousel id='2']

 

Za najbolju momčad prošle sezone proglašena je:

Goalkeeper: Manuel Neuer (Bayern Munich)

Defenders: Thiago Silva (PSG), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona)

Midfielders: Andres Iniesta (Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus)

Forwards: Neymar (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Najboljih 11 postava

Velika je to čast i za hrvatski nogomet, jer je u idealnoj momčadi prošle godine i Luka Modrić.

Najboljih 11

Za najboljeg ženskog trenera proglašena je Jill Ellis koja je odvela SAD do naslova na SP u Kanadi gdje je SAD u finalu slavio protiv Japana sa 5:2.

Za najboljeg trenera u 2015. godini proglašen je očekivano Luis Enrique koji je sa Barcelonom osvojio sve najvažnije trofeje, a iza njega su ostali Pep Guardiola i Jorge Sampaoli.

Nagradu za najbolji pogodak prošle godine, odnosno nagradu Puskas osvojio je Brazilac Wendell Lira za svoj pogodak na susretu Atletico GO –Goianesia.

 

 

[su_bet365_watch_live_football_mali]

 

Za najbolju nogometašicu u 2015. godini proglašena je Carli Lloyd igračica momčadi Houston Dash i reprezentacije SAD-a s kojom je osvojila SP u Kanadi. Iza nje su završile Aya Miyama (Japan) i Celia Šašić (Njemačka).

Najvažniju nagradu za najboljeg igrača u 2015. godini Lionelu Messiju dodijelio je Kaka bivši igrač Milana i Real Madrida.

 

Messi sa ženom

[excerptlist ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!