NaslovnicaVijestiDobre vijesti iz Uefe: RB Leipzig ipak u Ligi prvaka?

Dobre vijesti iz Uefe: RB Leipzig ipak u Ligi prvaka?

Dobre vijesti iz Uefe: RB Leipzig ipak u Ligi prvaka? RB Leipzig je nakon fenomenalne sezone u Bundesligi, koja ujedno bila i njihova premijerna, završio na drugom mjestu odmah iza minhenskog Bayerna te si tako osigurao nastup u Ligi prvaka. Nakon završetka sezone kružile su priče da bi RB Leipzig mogao ostati bez nastupa u Ligi prvaka zato što im je glavni sponzor Red Bull. Njemački list Bild ipak tvrdi da ima pouzdane vijesti iz Nyona koje tvrde da će UEFA dati zeleno svijetlo RB Leipzigu za nastup u Ligi prvaka.

B Leipzig ipak u Ligi prvaka

Leipzig je oduševio Njemačku javnost izvenrednom sezonom i fenomenalnim partijama gdje su na kraju završilio kao drugi te si obezbjedili nastup u Ligi prvaka naredne sezone. Ali da li će i zvanično nastupati u prestižnom takmičenju, još nije poznato, jer iz UEFA-e još moraju potvrditi nastup Leipziga. Zbog čega je to tako?

[su_live_koeficijenti]

Kao što je i poznato od ranije, UEFA strogo zabranjuje bliske veze između klubova. Leipzig i Salzburg imaju istog vlasnika, a to je austrijska kompanija Red Bull. Red Bull se trenutno vodi kao zvanični sponzor Leipziga, a svima je kristalno jasno da je to jedna franšiza, sa jednim vlasnikom – Red Bullom. Igrači između dva kluba prelaze bez odštete i to je ono što smeta UEFA-i.

>> Izvršni direktor AC Milana otkrio koga će dovesti kao Donnarumminu zamjenu

Trenutno Salzburg i Leipzig čekaju odgovor iz UEFA-e, a kako stvari stoje u boljoj poziciji je Salzburg koji je u ligi Austrije završio na višoj poziciji nego Leipzig u Njemačkoj. Neki engleski mediji, među kojima je Sky Sport, prenose vijest da je UEFA zatvorila svoja vrata Leipzigu, dok drugi mediji, prije svih njemački Bild, prenose vijest da je pitanje vremena kada će UEFA dati dozvolu Leipzigu za nastup u Ligi prvaka.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!