NaslovnicaVijestiDolaskom Rafe Beniteza: Nešto se promijenilo na Santiago Bernabeu

Dolaskom Rafe Beniteza: Nešto se promijenilo na Santiago Bernabeu

Nešto se promijenilo na Santiago Bernabeu. Čini se kako Real Madrid ima isti plan u igri kada god igra protiv sličnih protivnika (Granada, Malaga, Levante, Las Palmas…).

Nešto se promijenilo na Santiago Bernabeu

Postojala je blaga varijacija protiv Malage, kada su bili prinuđeni boriti se do samog kraja za pobjedu, u čemu nisu uspjeli, ali protiv ostalih su vrlo rano stekli prednost, koju su čuvali do finiša, umjesto da idu naprijed po još golova.

Jedina iznimka bio je Betis, koji je rasturen u Madridu… A to se dogodilo još u drugom kolu, piše Marca.

Ovaj novi Real brani prednost čim je stekne, nakon čega ima kontrolu u igri. Jedini period kada se iole potrude u napadu jeste u posljednjih pet minuta, kada protivnik baci sve karte u napad očajnički tražeći poravnanje. To je moglo biti sprovedeno u djelo protiv Las Palmasa da nije bilo fantastičnih odbrana Javija Varasa.


Ovi Kraljevi ne izlaze na teren sa željom da razbiju rivala. Nedostaje im određene gladi. Više ne utrčavaju u prazan prostor ili igraju fudbal iz prijašnjih sezona, koji je ulijevao strah u kosti protivnicima. Sada kontroliraju mečeve. Njihov plan u ofanzivi je više razrađen i strukturiran. Rizika je malo ili nikako. Ipak, niko ne smije ovo interpretirati kao da Benitezovi odabranici igraju defanzivan fudbal. Dva koncepta se razlikuju.

Sa igračima u opticaju, nemoguće je opisati igru kao ‘defanzivnu’. To nije moglo kod Mourinha ni Ancelottija, i ne može ni kod Beniteza.
[touchcarousel id=’1′]
Kladjenje forum

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!