NaslovnicaVijestiDONESENA KONAČNA ODLUKA: Evo kada će se odigrati finale Kupa Libertadores između...

DONESENA KONAČNA ODLUKA: Evo kada će se odigrati finale Kupa Libertadores između Boce i Rivera!

Jučerašnji napad navijača River Platea na autobus u kojem su se vozili igrači njihovog najvećeg rivala Boce Juniors doveo je do odgađanja uzvratne utakmice finala Kupa Libertadores. Taj susret će se sada odigrati u nedjelju, sa početkom u 21 sat, 24 sata kasnije nego što je prvobitno planirano. To saopštenje, koje je objavio River Plate na svom službenom twitter profilu, došlo je nakon više od dva sata zbunjenosti na Monumental stadionu, tokom kojih se početak utakmice odgađao dva puta, prvi put za 22 sata, a zatim i za 23:15, ali nisu postignuti uslovi za to.

Odgođeno finale Kupa Libertadores zbog napada

Prema izvještajima argentinskih medija, igrači Boce su pretrpjeli teške povrede, odnosno posjekotine od stakla polomljenih prozora, a također su bili izloženi i suzavcu koji je koristila policija. Velik broj igrača, uključujući i bivšu zvijezdu Manchester Cityja i Juventusa Carlosa Teveza, pati od vrtoglavice i povraćanja, te se nalazi na liječenju kod klupskih doktora, a na fotografijama iz svlačionice se moglo vidjeti kako se skoro svi igrači osjećaju dizorijentirano.

U izvješćima piše kako su Pablo Perez i Gonzalo Lamardo odvezeni ambulantom u bolnicu, prvi zbog komadića stakla koji su mu upali u oči, a drugi zbog posjekotine na glavi. Napad se dogodio kada je ekipa dolazila na stadion Monumental u Buenos Airesu. Bivši argentinski napadač Gabriel Batistuta izjavio je kako je to što se dogodilo sramotno, napisavši na svom twitter profilu: “Još jedna prilika izgubljena pred cijelim svijetom koji nas promatra, sramotno i tužno.”

Kup Libertadores je najelitnije klupsko nogometno najtecanje u Južnoj Americi, ekvivalentno Ligi prvaka u Europi. Prije tri godine, susret osmine finala između ova dva tima na stadionu Boce La Bomboneri je prekinut na poluvremenu nakon što su navijači domaćina napali igrače Rivera u tunelu. Boca je tada izbačena iz takmičenja, dok je River prošao u četvrtfinale. Ipak, tako nešto se neće dogoditi i ovaj put, s obzirom da je predsjednik Južnoameričke nogometne konfederacije (CONMEBOL) Alejando Dominguez izjavio kako su čelnici Boce i Rivera pristali odgoditi utakmicu.

Ovo je bez ikakve sumnje bila najisčekivanija utakmica u povijesti ova dva argentinska giganta, jer je ovo prvi put da igraju u finalu Kupa Libertadores. Ipak, ovaj nemili događaj je osramotio cijelu naciju, koja je zabrinuta zbog mogućnosti novog nasilja. “Cijeli svijet je gledao”, napisale su jedne od glavnih novina u državi, “a Argentina mu je pokazala najružniju stranu svog nogometa”.

Ovaj događaj bi zasigurno mogao utjecati na izdanje Boce na sutrašnjoj utakmici, a koeficijent na to da će River Plate na kraju osvojiti trofej iznosi 1,57, što svakako vrijedi iskoristiti. => Bet365 kladionica trenutno daje bonus kredite za nove igrače, te nema manipulativni trošak i porez na dobitak… OTVORI BET365 RAČUN I KLADI SE NA PONUĐENU OKLADU!

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!