NaslovnicaVijestiDonnarumma bi mogao napustiti Milan za samo 40 miliona eura, a evo...

Donnarumma bi mogao napustiti Milan za samo 40 miliona eura, a evo i zašto!

Prema pisanju talijanskih medija, golman AC Milana i talijanski reprezentativac Gianluigi Donnarumma mogao bi napustiti San Siro za mnogo manju cijenu od očekivane ukoliko njegov tim ne izbori učešće u Ligu prvaka ove sezone.

Donnarumma napušta Milan

19-godišnjak se trenutno smatra jednim od najtalentiranijih golmana u posljednjih nekoliko godina, a kako navodi La Gazzetta dello Sport, on u svom ugovoru ima klauzulu koja mu dozvoljava da ode za samo 40 miliona eura ukoliko se Milan ne uspije kvalifikovati u Ligu prvaka.

[su_bbworld]

Rossoneri se trenutno nalaze na šestom mjestu u Seriji A sa 50 osvojenih bodova, te za četvrtim mjestom, koje vodi u Ligu prvaka, a na kojem se nalazi njihov najveći rival Inter, zaostaju pet bodova. S obzirom da je do kraja sezone ostalo još samo deset kola, vrlo je vjerovatno da bi Donnarumma mogao otići sljedećeg ljeta za 40 miliona eura.

Ranije ovog tjedna, njegov agent Mino Raiola je nagovijestio kako bi moglo doći do transfera rekavši kako bi volio da Pepe Reina brani za Milan sljedeće sezone. U intervjuu za Radio 24, Raiola je na pitanje da li će Donnarumma braniti u Milanu sljedeće godine rekao: “Nadam se da će to biti Reina.” Pored toga, nekoliko puta je priznao kako je pokušao pronaći novi klub mladom golmanu, ali ‘Buffonov nasljednik’ nije želio otići.

Raiola je također priznao da je iznenađen povratkom Gianluigija Buffona u reprezentaciju, te dodao da Italija mora krenuti novim putem, sa novim igračima, nakon velikog neuspjeha i neodlaska na Svjetsko prvenstvo.

[su_no1forfootball]

“Iznenađen sam izborom Buffona, kojeg volim, ali moram vam reći da je Italija upravo takva. Pokušavam promijeniti stvari već deset ili 15 godina, ali bezuspješno. Reprezentaciju smo dali Venturi da ju vodi, a sada Di Biagiju, koji nikad ništa nije postigao na visokoj razini. Ukoliko se Buffon zove ponovo, morat će se povesti na Europsko prvenstvo, to mi se čini jasnim. Donnarummu ćemo gledati samo u Milanu, a ne u reprezentaciji, jer ako novi ciklus započne sa Buffonom, on će nastaviti braniti do Eura.”

Među klubovima koji su se u posljednje vrijeme povezivali sa dovođenjem Gianluigija Donnarumme nalaze se i Real Madrid, Paris Saint-Germain, te Manchester United. Uprkos svemu, u timu Gennara Gattusa vlada pozitivna atmosfera, s obzirom da su trenutno na nizu od pet uzastopnih pobjeda u Seriji A.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!