NaslovnicaVijestiDostignut rekord velikog Diega Armanda Maradone!

Dostignut rekord velikog Diega Armanda Maradone!

Napoli je jučer pobijedio Torino s 3:1, a Hamšik je postigao jedan gol i tako stigao do brojke od 115 pogodaka u dresu kluba iz Napulja, čime je dostigao rekord velikog Diega Armanda Maradone.

Marek Hamšik iz Napolija izjednačio se s legendarnim Argentinskim Diegom Maradonom u broju postignutih golova za taj talijanski klub.

Napoli je jučer pobijedio Torino s 3:1, a Hamšik je postigao jedan gol i tako stigao do brojke od 115 pogodaka u dresu kluba iz Napulja, čime se izjednačio s Maradonom.

[su_live_koeficijenti]

Slovačkom nogometašu za to dostignuće trebalo je 11 sezona u Napoliju, dok je Maradona postigao 115 golova u sedam sezona.

Maradona je sa Napolijem osvojio dva naslova Serie A, 1987 i 1990. Napoli je sinoć pobijedio u Torinu i vratio se na prvo mjesto na tablici Serie A.

Transfer glasine: Alexis odbio 21 miliona eura za godinu dana, Griezmann se sastao sa predstavnicima velikana, United vraća odbjeglog sina

Spalletti objasnio razlog poraza od Udinesea

Marek Hamšik karijeru je 2004. godine započeo u Slovan Bratislavi, međutim već je tokom iste godine prešao u talijansku Bresciju. Nakon tri godine, 2007. ga je kupio novi talijanski prvoligaš, Napoli, gdje će u međuvremenu postati neizostavni član prve momčadi.

Njegova energija, sposobnosti vođe, kreativnost, vještine i oko za gol sa sredine terena dovele su do toga da je bio jedan od ključnih faktora u Napolijevom osvajanju dva talijanska kupa i jednog superkupa. Također, s Napolijem je uspio izboriti Ligu prvaka i polufinale Europa lige 2015. godine.

Na reprezentativnom nivou, Hamšík je predstavljao Slovačku na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, pomogavši reprezentaciji da se prvi puta kvalificira za to natjecanje i izbori osminu finala te pobjedu protiv branitelja naslova, Italije; nastupio je i na Euru 2016. u Francuskoj.

Za svoje nastupe, Hamšík je odlikovan nekolicinom individualnih priznanja: pet puta je proglašen nogometašem godine u Slovačkoj, a 2008. je proglašen najboljim mladim igračem Serie A. Godine 2011. bio je dio momčadi sezone Serie A, a 2015. je uvršten i u momčad sezone Europa lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!