NaslovnicaVijestiDRUGI OTKAZ U TRI GODINE: Što će se dogoditi sa Joseom Mourinhom?

DRUGI OTKAZ U TRI GODINE: Što će se dogoditi sa Joseom Mourinhom?

Patnja Josea Mourinha na klupi Manchester Uniteda okončana je današnjim otkazom. Nakon vrlo neuspješnog početka nove sezone u Premier ligi, gdje se ‘Crveni vragovi’ nalaze na šestom mjestu, sa čak 19 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom, čelnici kluba su odlučili prekinuti suradnju sa portugalskim stručnjakom.

Jose Mourinho dobio otkaz

Nezadovoljni igrači, dosadan nogomet, loši rezultati i nedostatak podrške od strane navijača su razlozi koji su utjecali na njegov otkaz, a treba uzeti u obzir i činjenicu kako mu je ovo već drugi otkaz u posljednje tri godine. Međutim, što dalje? Da li će i kako će uspjeti oživiti svoju već posrnulu trenersku karijeru? Donosimo vam nekoliko interesantnih predviđanja što bi se moglo dogoditi s njim te koji izazov bi mogao prihvatiti u nastavku karijere.

– Povratak u Inter
Mourinho je još uvijek jako popularan i cijenjen među navijačima talijanskog velikana, sa kojim je osvojio trostruku titulu 2010. godine. Trenutni trener Nerazzura Luciano Spalletti je pod velikim pritiskom nakon što je njegov tim ispao iz Lige prvaka, dok se u Seriji A nalaze na trećoj poziciji.

– Povratak u Real Madrid
Još jedan njegov bivši klub se nalazi u velikim problemima od početka sezone, a u proteklih nekoliko mjeseci pojavile su se brojne špekulacije kako predsjednik kluba Florentino Perez, koji je ostao u dobrim odnosima sa Mourinhom, planira vratiti Portugalca na Santiago Bernabeu. Mourinho je Los Blancose predvodio do titule prvaka Španjolske 2012. godine, ali je napustio klub godinu dana kasnije nakon neslaganja sa brojnim zvijezdama.

– Paris Saint-Germain
Nakon što je osvajao trofeje u Portugalu, Engleskoj, Španjolskoj i Italiji, možda bi Francuska mogla biti sljedeći izazov za 55-godišnjaka. Nema sumnje kako bi Mourinho volio surađivati sa zvijezdama kao što su Neymar, Kylian Mbappe i Edinson Cavani, no da li bi oni željeli surađivati sa trenerom koji preferira neatraktivan stil igre? Ipak, sigurno je kako on neće doći na Park prinčeva u skorije vrijeme, s obzirom da tamo sjajni posao za sada radi Thomas Tuchel.

– Tottenham Hotspur
S obzirom da se od Mourinhovog otkaza kao glavni kandidat za dolazak na Old Trafford navodi upravo Mauricio Pochettino, možda bi moglo doći do ‘razmjene’. On je uživao u životu u Londonu tokom svoja dva mandata u Chelseaju, te bi naslijedio znatno kvalitetniji tim nego onaj koji je imao na Old Traffordu. Međutim, šanse da se ovako nešto dogodi su veoma male.

– Reprezentacija Portugala
Mourinho je nekoliko puta u karijeri priznao kako preferira svakodnevni rad u klubovima ispred reprezentativnog rada, ali sada bi možda bilo pravo vrijeme da preuzme kontrolu nad reprezentacijom svoje zemlje, te da vrati karijeru na pravi put. Trenutni izbornik Portugala je Fernando Santos, koji ima puno povjerenje saveza nakon što je tim pod njegovim vodstvom osvojio titulu prvaka Europe 2016. godine.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!