NaslovnicaVijestiDugary ovom izjavom šokirao Romine navijače: Totti nije legenda

Dugary ovom izjavom šokirao Romine navijače: Totti nije legenda

Dugary ovom izjavom šokirao Romine navijače: Totti nije legenda! Christophe Dugary, nekadašnji napadač francuske reprezentacije sa kojom je osvojio Svjetsko i Evropsko prvenstvo, dao je pomalo čudnu izjavu i tako izazvao bjes Rominih navijača. On je naime izjavio da je Totti osvojio premalo trofeja da bi ga se moglo nazivati legendom.

Totti nije legenda

Kada se je u nedjelju oprostio od svoje Rome veliki broj nogometnih obožavaoca odalo je počast kralju Rima. Pored njih i brojni aktivni nogometaši odali su počast jednom od najlojalnihg igrača u historiji ove igre. Činilo se je da na svijetu ne postoji osoba koja osporava Tottijev “uspjeh” ali izgleda da nije tako.

Christophe Dugary nekadašnji napadač francuske reprezentacije sa kojom je osvojio Svjetsko i Evropsko prvenstvo je u razgovoru za RMC obrušio na Tottija i rekao je da Totti ne zaslužuje da se na njega gleda kao na veliku legendu.

[su_finale_lige_prvaka_468x60]

“Tottija ne mogu svrstati među legende. Ako je toliko dobar nogometaš zašto je onda njegova Roma osvojila samo jedan naslov prvaka? Legende osvajaju mnogo više trofeja. Naravno, govorimo o odličnom nogometašu i njegova priča sa Romom je romantična, postigao je i mnogo golova za klub, ali ne možemo ga svrstavati među legende.”

>> Zvanično: De Rossi postao najplaćeniji igrač u Seriji A

45-godišnji Francuz, koji je u svojoj karijeri godinu dana igrao u Italiji i to za AC Milan,  je Tottijevo karijero opisao kao “djelimično neuspješnu”: Osvojio je naslov svjetskog prvaka ali nije bio među važnijim igračima u ekipi, nije ni igrao mnogo. Nikada zapravo nije uspjeo. Da li je to bilo zbog toga što nikada nije htio da napusti Romu ili možda što nikada nije dobio konkretnu i zanimljivu ponudu? – oštar je bio na kraju Dugary.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!