NaslovnicaVijestiDušan Tadić: "Ne igram za Srbiju dok je on selektor!"

Dušan Tadić: “Ne igram za Srbiju dok je on selektor!”

Nogometaš Southamptona Dušan Tadić rekao je da je razočaran što nije pozvan za prijateljske mečeve reprezentacije Srbije, kao i da ga je posebno zaboljelo što je iz medija saznao da nije na popisu, zbog čega je odlučio da neće više igrati za nacionalni tim dok je Radovan Ćurčić selektor

Dušan Tadić

Ćurčić je prošle sedmice objavio popis za prijateljske utakmice s Poljskom 23. i Estonijom 29. marta, na kome se nalazi petorica debitanata i na kome nije bilo nekoliko do tada standardnih igrača, među kojima je i Tadić.

Srbijanski selektor je prilikom objave popisa rekao da je to “najbolje što Srbija ima”, što je posebno pogodilo Tadića.

“Pogodilio me je to. Igram u najjačoj ligi na svijetu i mislim da imam najbolji učinak od svih igrača (sedam golova i sedam asistencija). Već drugu godinu sam među pet najkreativnijih igrača u Premijer ligi Engleske. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Na svakom spisku reprezentacije sam pet godina, odazivam se na svaki poziv i sada, praktično iz novina, saznajem da nisam među reprezentativcima”, rekao je Tadić agenciji Beta.

Potom je dodao:

“I još da saznam da nisam dovoljno dobar. Mislim da sam zaslužio da me neko pozove i kaže o čemu se radi. Jer, vjerujte, nema boljeg osjećaja nego igrati za reprezentaciju. Ovaj način na koji se selektor Radovan Ćurčić ophodi prema meni je omalovažavanje i ponižavanje.”

Nekadašnji nogometaš Vojvodine, Groningema i Twentea potvrdno je odgovorio na pitanje da li ga je najviše pogodio odnos prema njemu.

“Tačno tako. Ovo je stvarno ružno. To je kukavički, ne pozvati nekoga ko je bio reprezentativac od 19. godine i reći mu o čemu se radi. Kada se netko tako ponaša prema meni, i kada me netko ne poštuje, ne mogu ni ja njega da poštujem i tu je kraj svakom povjerenju među nama. Neću se odazivati ​​na pozive u reprezentaciju dok je selektor Radovan Ćurčić”, rekao je Tadić.

Dušan Tadić je debitovao za reprezentaciju Srbije u meču protiv Poljske 2008. godine, a reprezentativnu karijeru privremeno završava pred još jednu utakmicu s Poljskom. On je zabilježio 35 nastupa za nacionalni tim i dao je šest golova

[su_netbet_cura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!