NaslovnicaVijestiDybala: Svi su nas otpisali, ali mi smo opet na vrhu!

Dybala: Svi su nas otpisali, ali mi smo opet na vrhu!

U prvoj utakmici 29, kola italijanske Serije A, Juventus je sinoć na svom stadionu savladao ekipu Sassuoloa minimalnim rezultatom 1:0. Teže od očekivanog Stara dama je stigla do nove pobjede i tako, bar na kratko, povećala svoju prednost na prvom mjestu u odnosu na Napoli.

Dybala Svi su nas otpisali, ali mi smo opet na vrhu!

Zanimljivo, posljednji tim koji je uspio da pobijedi Juventus u Seriji A bio je upravo Sassuolo, a to se desilo još 28. oktobra 2015. godine. Od tada je Stara dama krenula u svoju nevjerovatnu seriju i ostvarila čak 18 pobjeda uz jedan remi.

Čovjek odluke za torinski klub bio je mladi Argentinac Paulo Dybala, koji je fantastičnim udarcem sa ivice šesnaesterca donio tri velika boda svojoj ekipi. Juventus je također postavio novi rekord po broju utakmica bez primljenog gola u Seriji A, a Dybala nije krio oduševljenje nakon utakmice.

“Morao sam brzo nešto napraviti jer nisam iskontrolisao loptu baš najbolje, ali, na sreću, ispalo je jako dobro. Je li to moj najbolji gol? Ne, zabio sam vrlo sličan dok sam igrao za Palermo”, rekao je Dybala pa dodao:

“Ovakve utakmice su iznimno teške, kraj sezone se približio i mi moramo da dobijemo sve preostale utakmice kako god znamo, bilo to rezultatom 1:0 ili 10:0. Ljudi su nas bili otpisali, ali mi smo sada na vrhu i borimo se za peti uzastopni Scudetto.”

[su_netbet_bonus50_veliki]

U srijedu će Juventus biti na velikom ispitu, kada u revanš susretu osmine finala Lige prvaka bude igrao protiv minhenskog Bayerna. Prva utakmica u Torinu je završena rezultatom 2:2, pa Bavarski klub ima prednost pred meč na svom stadionu, ali Dybala ističe da još ništa nije gotovo.

“Ništa nije nemoguće u životu ili nogometu”, zaključio je kratko Dybala.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!