“Džeko mora Salahu večeru platiti.”

Roma je večeras savladala Carpi u gostim sa rezultatom 3-1. Reprezentativac Bosne i Herceovine Edin Džeko je večeras zabio gol, nakon dugo vremena.

Džeko mora Salahu

Edin Džeko nije zabio gol iz igre od augusta, ali večeras je to popravio na asistenciju Salaha, naravno nakon odlične pobjede trener Rome Luciano Spalletti je bio zadovoljan pobjedom i igrom svoje momčadi.

“Pokazali smo svoju čvrstinu i stabilnost. Salah je asistirao fantastično Džeki, koji bi trebao Salahu platiti večeru zbog toga. Džeko je bio dosta bolji nego u prethodnim utakmica”, kazao je Spalletti, te nastavio:

“Možemo igrati još puno bolje, ali ovo je zaslužena pobjeda. Kada je Carpi zabio gol, igrači su pokazali da mogu igrati, te nisu pali ni u jednom trenutku, nisu pokazali strah.”

“Trener uvijek mora dati svoju doprinos ekipi, ali igrači moraju znati svoj put. Večeras smo učinili dosta dobrog, a najbolje je to što je Edin Džeko postigao gol.”

“Miralem pjanić večeras nije počeo utakmicu od prve minute, ali je drugo poluvrijeme odigrao fanastično, baš kao i ostala momčad”, završio je Spalletti.

Spalletti nije bio jedini sretan zbog gola Edina Džeke, već i njegov saigrač Naingolan.

“Baš mi je drago zbog Edina. Ova pobjeda je definitivno zaslužena, na Džekin gol smo čekali dugo vremena. U ovom trenutku, ovaj gol je jako bitan za njegovu psihu, jer je bio u velikoj krizi”, zaključio je Nainggolan nakon utakmice.

Roma je trenutno treća na tabeli Serije A, a svoju narednu utakmicu igra u srijedu u okviru Lige prvaka protiv Real Madrida.

[su_netbet_psgchelsea]

Oznake: