NaslovnicaVijestiEden Hazard: Chelsea može osvojiti dvije titule ove sezone

Eden Hazard: Chelsea može osvojiti dvije titule ove sezone

Krilni igrač londonskog Chelseaja, Eden Hazard, smatra da njegov klub još uvijek može završiti ovu sezonu sa dva osvojena trofeja.

eden hazard

“Plavci” su prošlog mjeseca ostali bez trenera Josea Mourinha koji je dobio otkaz nakon što se njegov tim nalazio na 16. poziciji u ligi sa samo jednim bodom iznad opasne zone, nakon što su devet puta upisali poraz u 16 odigranih utakmica.

Na njegovo mjesto je došao Guus Hiddink, koji vodi Chelsea po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri. U dosadašnje tri utakmice otkako vodi klub, upisao je dva neriješena rezultata protiv Watforda i Manchester Uniteda, te ostvario pobjedu protiv Crystal Palacea u gostima danas (0-3).

Iako se već cijeli njegov tim oprostio od potencijalne titule u ligi, Hazard smatra da će Chelsea osvojiti FA Kup, te Ligu prvaka ove sezone.

“Na dobrom smo putu trenutno, samo treba da počnemo ostvarivati pobjede kako bismo vratili povjerenje navijača i stvorili više pozitivnosti u timu. Ukoliko u ovom drugom dijelu sezone budemo igrali bolje, možemo osvojiti dva trofeja. Moramo ići utakmicu po utakmicu, ne želimo gledati predaleko u budućnost. Sad je najbitnije da pobijedimo u što više utakmica je moguće.”

Hiddink je u svom prvom mandatu u Chelseaju uspio osvojiti sa klubom FA Kup pobijedivši Everton u finalu 2009. godine.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!