NaslovnicaVijestiEden Hazard objasnio glavnu razliku između Mourinha i Contea

Eden Hazard objasnio glavnu razliku između Mourinha i Contea

Krilni igrač Chelseaja Eden Hazard objasnio je razliku između bivšeg trenera Josea Mourinha, te novog Antonija Contea, koji je preuzeo klub prošlog ljeta.

Hazard uporedio Contea sa Mourinhom

Conte je nakon dolaska na Stamford Bridge počeo igrati sa 3-4-3 formacijom, zahvaljujući kojoj je njegov tim trenutno vodeći u Premier ligi, te na odličnom putu da osvoji titulu.

Hazard, koji je postigao devet gola i upisao tri asistencije u ligi ove sezone, priznao je da je Conteov stil dosta drugačiji od stila kojim je igrao trenutni trener Manchester Uniteda Jose Mourinho, koji je dobio otkazu u Chelseaju u decembru 2015. godine.

“Što se tiče stila igre i treninga, mnogo više radimo otkako je došao Conte”, rekao je Hazard za Sky Sports, te nastavio: “Radimo puno na taktičkom pozicioniranju i tačno znamo šta da radimo na terenu, gdje ja trebam ići, a gdje defanzivci.”

“Dok je tu bio Mourinho, on je forsirao sistem koji nije radio dobro. Sa Conteom je drugačije, više se povlačim u sredinu, jer Marcos Alonso ide visoko po strani. Ja samo moram biti spreman za brz kontranapad kada dobijemo loptu.”

Hazard je jedan od mnogih igrača Chelseaja koji su povratili formu otkako je Conte stigao u klub. Belgijski reprezentativac uživa u još jednoj sjajnoj sezoni, a usporedbe radi, u ovom dijelu prošle sezone nije postigao nijedan ligaški gol.

Jose Moruinho je dobio otkaz u decembru nakon poraza protiv Leicestera rezultatom 2-1, a klub je u tom periodu upisao samo četiri pobjede u čak 16 odigranih utakmica.

Međutim, ‘Plavci’ ove sezone igraju fenomenalno, imaju čak devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Tottenham Hotspura nakon 23 odigrane utakmice.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!