NaslovnicaVijestiEden Hazard odgovorio na špekulacije o prelasku u Real Madrid

Eden Hazard odgovorio na špekulacije o prelasku u Real Madrid

Nakon sjajne sezone 2014/15, u kojoj je briljirao, pojavile su se špekulacije kako je Eden Hazard na radaru Real Madrida.

Eden Hazard odgovorio na špekulacije o prelasku u Real Madrid

Belgijski reprezentativac je tada imenovan PFA igračem godine, nakon što je pomogao Chelseaju da osvoji Premier ligu i Liga kup. Međutim, špekulacije su prestale sezonu kasnije, kada Hazard, kao i ostatk tima nije uspio pronaći svoju pravu formu.

Mourinho ga je u oktobru prošle godine čak preselio i na klupu, a tek u aprilu prošle godine Belgijac je postigao svoj prvi ligaški gol u sezoni.

“Zašto je prošla sezona bila tako loša? Vjerovatno zato što sam bio umoran. Čak i kada nisam u vrhunskoj formi, ja želim igrati dobro, ali prošla sezona je zaista bila teška.”

“Bio sam povrijeđen, nije to bila velika povreda, ali ni sa malim povredama nije lako igrati u Engleskoj, gdje je svaka utakmica teška.”

Otkako je u klub stigao Antonio Conte, Hazard je povratio svoju prepoznatljivu formu ove sezone. 26-godišnjak igra sjajno pod vodstvom talijanskog stručnjaka, te je zahvaljujući svojoj formi ponovo privukao pažnju kluba iz španjolske prijestolnice.

U Premier ligi je postigao 10 golova, upisao četiri asistencije, te je među najboljima po broju uspješnih driblinga.

Prema pisanju španjolske Cadena Cope, Eden Hazard bi bio oduševljen radom sa trenerom Real Madrida Zinedineom Zidaneom.

Međutim, postoje dva uslova, koja dok se ne ispune, Real Madrid neće ni pokušavati kupiti Hazarda, a to su odlazak Isca i Jamesa Rodrigueza na kraju sezone.

“Kada sam igrao u Francuskoj, u svojoj posljednjoj utakmici u Lilleu sam postigao hat trick i otišao na pravi način. Ukoliko budem morao napustiti Chelsea jednog dana, nadam se da ću otići na sličan način”, rekao je Hazard.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!