NaslovnicaVijestiEDEN HAZARD OTKRIO: Evo kako ga je Maurizio Sarri nagovorio na ostanak...

EDEN HAZARD OTKRIO: Evo kako ga je Maurizio Sarri nagovorio na ostanak u Chelseaju!

Zvijezda Chelseaja i reprezentativac Belgije Eden Hazard otkrio je detalje razgovora, kojeg je održao sa novim trenerom Maurizijem Sarrijem proteklog ljeta, a koji ga je uvjerio na ostanak u londonskom klubu.

Sarri nagovorio Hazarda na ostanak

Nakon završetka Svjetskog prvenstva, Hazard je priznao kako će razmisliti o mogućem odlasku sa Stamford Bridgea, s obzirom da je interes za njega pokazivao Real Madrid. Međutim, on se odlučio na ostanak, a zasigurno nije zažalio zbog te odluke, jer briljira ove sezone u dresu ‘Plavaca’.

[su_bet365_koeficijenti]

Trenutno je vodeći strijelac Premier lige sa sedam postignutih golova u osam odigranih utakmica, a pored toga podijelio je i tri asistencije. Na pitanje novinara što mu je Sarri rekao kako bi ga nagovorio na ostanak, Hazard je odgovorio: “Samo mi je rekao da želi da postanem jedan od najboljih igrača na svijetu, to je sve. Pokušao mi je dati samopouzdanje, zatražio je od mene da postižem golove. Svaki put kad razgovaramo kaže mi da mogu postići tri gola na svakoj utakmici. Ponekad je to teško, ali pokušavam dati sve od sebe.”

Sarri je u Chelsea stigao proteklog ljeta iz Napolija, zamijenivši tako na klupi ‘Plavaca’ svog sunarodnjaka Antonija Contea. Hazard je dodao kako su talijanskog stručnjaka i njegov napadački stil igre svi u svlačionici prihvatili već prvog dana. Rekao je: “Znali smo da je Sarri fantastičan trener. Pokazao je da je možda jedan od najboljih na svijetu. U ovom trenutku igramo dobro, postižemo golove, kreiramo prilike, tako da je dobro biti ovdje.”

Chelsea se trenutno, nakon osam odigranih kola, nalazi na drugom mjestu u Premier ligi sa 20 osvojenih bodova, isto koliko i vodeći Manchester City, ali ima lošiju gol razliku. U sljedećem kolu, koje se igra ovog vikenda, očekuje ih veliki derbi protiv osmoplasiranog Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!