NaslovnicaVijestiEden Hazard otkrio svog favorita za osvajanje Premiershipa

Eden Hazard otkrio svog favorita za osvajanje Premiershipa

Nogometaš Chelseaja Eden Hazard koji je jučer postigao svoj prvi gol u Premiershipu ove sezone rekao je da bi svi u njegovom načinu više voljeli da Leicester osvoji titulu, a ne Tottenham.

Eden Hazard

“Mi, svi u klubu, igrači, navijači, ne želimo Tottenham osvoji titulu. U nogometu se nikad ne zna, ali nadamo se da će prvak biti Leicester, jer su to zaslužili. Ali vidjet ćemo. Narednog ponedjeljka igramo s Tottenhamom, biće dobro ako ih pobijedimo”, rekao je Hazard za sajt Chelseaja.

Leicester je danas na prepunom King Power stadionu savladao Swansea sa 4-0. Poveli su već u 10. minut golom Mahreza, a Leonardo Ulloa koji je zamijenio suspendovanog napadača ‘Lisica’ Jamieja Vardyja povećao je na 2-0 u 30. minutu.

Ulloa je svoj drugi gol na utakmici postigao petnaestet minuta nakon početka drugog dijela utakmice, a ovaj put asistiraio mu je Schlupp. Asistent kod prvog gola bio mu je Drinkwater.

Konačan rezultat postavio je Albrighton pred sam kraj utakmice. Lopta se odbijala u šesnaestercu tima iz Walesa, a Albrighton pogodio za konačnih 4-0.

Sjajni Ryiad Mahrez odlično je danas nastupio, a nakon utakmice dao je izjavu za Sky Sports u kojoj je rekao da je njihovo glavno oružje tim, te da nije bitno ko postiže golove.

“Ovoj momčadi nije potreban samo jedan igrač – svi smo mi zajedno, imamo momčadski duh i svi zajedno radimo. Ponekad postižem ja golove, nekad Vardy, nekad Leo, ali uvijek se radi o timu”, riječi su Mahreza.

“Išao sam napraviti pritisak i malo mi se posrećilo. Nakon toga sam vidio da imam prostora pa sam pucao,” rekao je Sky Sportsu Riyad Mahrez.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Leicester je prvi na tablici Premier lige sa 76 boda, odnosno osam više od drugoplasiranog Tottenhama, koji ima utakmicu manje.

Do kraja šampionata Leicester igra protiv Manchester Uniteda, Evertona i Chelseaja, a Tottenham protiv Chelseaja, Southamptona i Newcastlea.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!