NaslovnicaVijestiEden Hazard otkrio za koga je glasao u izboru za igrača godine

Eden Hazard otkrio za koga je glasao u izboru za igrača godine

Krilni igrač Chelseaja Eden Hazard otkrio je kako je glasao za svog suigrača iz reprezentacije Kevina De Bruynea u izboru za igrača godine u Premier ligi.

Hazard će glasati za De Bruynea

Hazard, koji je ovu nagradu osvojio u sezoni 2014/15, danas će se suočiti upravo sa De Bruyneom, kada njegov tim gostuje na Etihadu u okviru 29. kola Premier lige. Pored zvijezde Manchester Cityja, on je priznao kako su u njegovom užem izboru bili još i Mohamed Salah, te Harry Kane.

“Razmišljao sam o ovoj trojici: Kevinu De Bruyneu, Mohamedu Salahu i Harryju Kaneu”, rekao je Hazard u intervjuu za Sky Sports, te nastavio: “Glasao sam za Kevina De Bruynea, on je najbolji. Također sam mogao glasati i za Salaha jer sam igrao s njim i prijatelj mi je. Međutim, Kevin ima sve, igra obranu, ubacuje lopte, asistira i postiže golove u velikim utakmicama. Za mene, on je najbolji ove sezone.”

De Bruyne je u nevjerovatnoj formi ove sezone, baš kao i ostatak Manchester Cityja, a postigao je 11 golova i podijelio 19 asistencija u svim takmičenjima.

“On je fantastičan, pametan na terenu, kao i izvan njega. Pun je samopouzdanja jer igra u najboljem timu u Premier ligi ove godine. Kada je na terenu sa dobrim igračima, on je jedan od najboljih na svijetu. Svaki put kad ima loptu u nogama, može učiniti nešto čarobno. Ne postiže puno golova, ali može kreirati nešto iz samo jednog pokreta ili dodavanja. Jednostavno, on je poseban igrač.”

[su_no1forfootball]

“Međutim, Manchester City je cijeli tim, ne samo jedan igrač. Mogu reći suigračima da zaustave De Bruynea ili Aguera, ali oni imaju 11 igrača. Sretan sam što ću vidjeti Kevina pred današnju utakmicu, ali tokom tih 90 minuta ću zaboraviti da mi je prijatelj. Volim se šaliti sa svima u tunelu, ali čim sudac svira za početak utakmice, fokusiran sam na utakmicu. Nakon utakmice, bez obzira pobijedili ili izgubili, pozdravit ću se s njim i reći mu ‘vidimo se u martu u reprezentaciji'”, dodao je Hazard.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!