NaslovnicaVijestiEdin Džeko kažnjen zbog vrijeđanja sudije

Edin Džeko kažnjen zbog vrijeđanja sudije

Napadač Rome Edin Džeko kažnjen je sa dvije utakmice neigranja nakon što je u nedjelju u pobjedi Rome nad Genoom dobio crveni karton.

edin dzeko

Glavni sudija te utakmice u zapisniku je naveo da je reprezentativac Bosne i Hercegovine “koristio uvredljiv jezik pri obraćanju”. Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza je odlučila da će Džeko propustiti gostovanje Chievu koje je na rasporedu 6. januara, te utakmicu protiv Milana četiri dana kasnije.

Odsustvo Edina Džeke je veliki udarac za “rimsku vučicu” i njenog trenera Rudija Garciju, kojem već prijeti otkaz. Bivši igrač Manchester Cityja se putem svoje facebook stranice izvinio zbog ponašanja, te obećao navijačima da se tako nešto neće više ponoviti.

Veznjaku Intera Felipeu Melu je također izrečena kazna od tri utakmice neigranja zbog neopreznog starta na kapitena Lazija, Lucasa Bigliu.

Nakon ovog incidenta, trener Intera Roberto Mancini je bio veoma ljut na svog igrača izjavivši nakon utakmice da mu je uništio božić. Melo će tako propustiti susrete protiv Empolija, Sassuola i Atalante koji su na rasporedu sljedećeg mjeseca.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!