Edin Džeko najavljuje: Spreman sam da postižem golove

Napadač Rome i bh. reprezentacije, Edin Džeko otkrio je talijanskim novinarima što ga je to kočilo prošle sezone u kojoj i nije postigao golova koliko se od njega očekivalo. Džeko smatra da je prepreka bila to što prošle sezone nije odradio predsezonu sa Romom i da nije odigrao puno utakmica prije početka sezone, a prema njegovim riječima to je otežalo prethodnu sezonu.

Edin Džeko

Džeko je sa Romom odradio odlične pripreme za sezonu 2016/2017 i postigao 13 pogodaka u šest utakmica.

“Sve su momčadi bolje ove sezone ali mislim da smo i mi jaki. Želimo ući u sezonu s pobjedom, to je jedino važno u ovom trenutku,” rekao je Edin Džeku za Roma TV i nastavio:

“Prva je utakmica važna, pogotovo kada se igra pred domaćim navijačima. Ako želite ostvariti visoke ciljeve, moraju se pobjeđivati domaće utakmice.”

Bez predsezone prošle godine sa Romom je glavni uzrok što nije postizao golove u protekloj sezoni.

Bet365 banner 300x250

“Prošle godine nisam odradio predsezonu s Romom, nisam odigrao puno utakmica prije početka sezone i to mi je možda otežalo sezonu. Ali sad sam spreman, odradio sam dobru predsezonu i želim to prenijeti i na sljedeće utakmice.”

Džeko je rekao da mu je jedini cilj biti bolji nego prošle sezone, a naglašava da se u Romi nalazi jer želi postizati golove, i kako on kaže pokušat će ih dati što više može.

“Želim biti bolji nego prošle sezone, to mi je jedini cilj. Ovdje sam da postižem golove i pokušat ću ih dati što više mogu,” zaključio je napadač.

KLADI SE

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)