NaslovnicaVijestiEdmilson: Neymar mora slijediti Messijev primjer, ne Ronaldinhov

Edmilson: Neymar mora slijediti Messijev primjer, ne Ronaldinhov

Napadaču Barcelone Neymaru uzor bi trebao biti Lionel Messi, a ne njegov sunarodnjak Ronaldinho, prema mišljenju bivšeg brazilskog reprezentativca Edmilsona.

neymar ronaldinho

Dok je Messi pokazao profesionalnost tokom cijele svoje karijere, te pritom postao jedan od najboljih igrača svih vremena, Ronaldinhova karijera nije išla u tom smjeru. Njegovi noćni izlasci i problemi sa alkoholom su razlog njegovog velikog pada forme i odlaska iz Barcelone, gdje je proveo najbolje godine svoje karijere.

Edmilson vjeruje da je Argentinac pravi primjer koji Neymar mora slijediti, a ne primjer svog sunarodnjaka Ronaldinha.

“Ronaldinho je išao nepredvidivim pputem, možda jer nije imao nikoga da ga savjetuje izvan terena”, rekao je bivši defanzivac za Canedu Ser.

“Nadam se da će Neymar slijediti primjer Lionela Messija, napredovati iz godine u godinu i na kraju postati najbolji igrač svijeta. Kako bi dostigao Ronaldinhov level, on mora poboljšati svoju odlučnost u velikim utakmicama, a tu odlučnost je imao Ronaldinho. Neymar je mnogo sličan njemu, uvijek je veseo i sretan.”

Edmilson je odbacio mogućnost mogućeg transfera Neymara u Real Madrid nakon što mu istekne ugovor na Camp Nouu.

“Neymar je osvojio pet trofeja, i to je ono zbog čega će ostati upamćen u klubu do kraja svog života. Njegov san je bio dolazak u Barcelonu, on je to i ostvario pritom odbivši mnoge ponude ostalih timova, neće napustiti Barcu kako bi prešao u Madrid.”

“U to ne sumnjam, znam Neymara i njegovog oca, uvjeren sam da neće preći u Real Madrid. Time bi uništio priču koju piše u dresu Barce. On je još uvijek vrlo mlad i uzbuđen je jer je svjestan da može postati broj jedan, a mi Brazilci smo ponosni jer imamo igrača njegovog kalibra. Vrlo sam zadovoljan njegovom igrom.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!