NaslovnicaVijestiEdwin van der Sar: On nije trebao otići u Tottenham ovog ljeta!

Edwin van der Sar: On nije trebao otići u Tottenham ovog ljeta!

Prema mišljenju bivšeg golmana Manchester Uniteda, te trenutnog izvršnog direktora Ajaxa, Edwina van der Sara, Davinson Sanchez je trebao ostati u nizozemskom klubu.

Van der Sar otkrio da zvijezda Ajaxa nije trebala otići

Kolumbijski reprezentativac je stigao u klub iz sjevernog Londona za čak 40 miliona eura, ali prema mišljenju Van der Sara, 21-godišnjak je još trebao ostati u bivšem klubu.

Bez obzira na veliku odštetu koju je Ajax dobio za njega, legendarni golman smatra da je odlazak u Englesku prebrz za Kolumbijca, koji je tek prošlog ljeta stigao u Nizozemsku iz Atletico Nacionala iz Kolumbije.

“Mislim da je Sanchez prerano otišao iz kluba. Trebao je ostati još dvije ili tri godine”, rekao je legendarni Van der Sar.

“Međutim, ponekad je vrlo teško za klubove kao što je Ajax da odbiju tako financijski jake ponude.”

[su_american_football_200e]

Sanchez je debitovao za Tottenham kada je ušao sa klupe u sudijskoj nadoknati protiv Burnleya, koja je završila rezultatom 1-1.

Ajax je ovog ljeta ostao i bez Davyja Klaassena koji je otišao u Everton, kao i bez Jaira Riedewalda koji je otišao u Crystal Palace, a Van der Sar nije zadovoljan njihovim odlascima.

“Više bih volio da ih nismo trebali mijenjati, jer želimo imati što je moguće bolji tim, ali znamo da u određenom trenutku nogometaši prevaziđu kvalitet ove lige.”

[su_american_football_koef]

Saznajte bitne informacije prvi!

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!