NaslovnicaVijestiEKSKLUZIVNO: Američki biznismen kupuje Everton

EKSKLUZIVNO: Američki biznismen kupuje Everton

Američki biznismen kupuje Everton. Vlasnici Evertona su u pregovorima sa američkim biznismenom koji želi da kupi klub sa Goodisona. Američki biznismen John Moores je izgleda krenuo u nogometnom smijeru, uprkos tome što su ga savjetovali neki od njegovih najbližih suradnika da ne ulaže u ovaj sport.

Američki biznismen kupuje Everton

Moores, koji je nekada u vlasništvu imao bejzbolski tim San Diego Padres, očekuje da će završiti preuzimanje Evertona koje će koštati oko 200 miliona funti u naredne dvije nedelje.

Moores i poslovni partner Charles Noell potpisali su sporazume sa Evertonom i izgleda da će to biti duo koji će uskoro posjedovati dionice na Goodison Parku.

Izvori bliski klubu tvrde da je samo pitanje kada će se to desiti i kada će Everton preći u ruke Američkih biznismena.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

Moores ima želju da posjeduje fudbalski klub već dugi niz godina i njegovu strast za sportom dijeli kolega i partner Noell, koji je jedan od osnivača njegove investicijske kompanije.

Međutim, Starsport saznaje da njihova odlučnost neće nestati, urpkos što su im najbliži suradnici savjetovali da to ne rade.

Prije Evertona, pokušali su kupiti Swansea, a također smo razumili iz stranih medija da su nekada istraživali mogućnost kupovine LA Galaxyja.

Moores navodno želi dovesti MLS tim u San Diego, koji bi mogao djelovati kao hraniteljski klub za Everton i pomoći da poveća svoje prisustvo u SAD-u, iako je ovaj dogovor odbijen.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!