NaslovnicaVijestiEKSKLUZIVNO: Roman Abramović prodaje Chelsea?

EKSKLUZIVNO: Roman Abramović prodaje Chelsea?

Ekskluzivno!!! Roman Abramović prodaje Chelsea? Izgubio je više od 100 milijuna funti protekle sezone i evo zašto bi mogao prodati svoj voljeni klub. Vlasnik Chelseaja, Roman Abramović nije bio impresioniran sa svojim menadžerom Antonio Conteom, jer niije uspio da se kvalificira za Ligu prvaka, što je koštalo Plavce više od 100 milijuna funti, tvrdi stručnjak za nogometne finansije.

EKSKLUZIVNO

Budućnost ruskog milijardera u klubu je u nedoumici zbog njegove tekuće sage sa vladom Ujedinjenog Kraljevstva oko vize.

Krajem prošlog mjeseca, 51-godišnjak je planirao obnoviti Stamford Bridge, ali to je sada na čekanju.

Nije tajna da je nezadovoljan sa Conteom, nakon što se Talijan nije kvalificirao za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Ali stručnjak za nogometne finansije Kieran Maguire je otkrio kako je to neuspjeh za klub.

[su_watch_live_football]

Za StarSport je ekskluzivno rekao: “Sa Abramovićevog gledišta, apsolutno je bitno da sudjeluju u Ligi prvaka, jer mu se to sviđa.”

“Ali i za privlačenje igrača, jedna od stvari koju morate imati u mogućnosti je da im ponudite priliku da nastupaju na najvećoj pozornici.”

“Morate vidjeti samo koliko je interesa bilo za finale Lige prvaka – na Anfieldu je gledalo 30.000 ljudi na TV-u.”

“Nedostatak kvalifikacija za Ligu prvaka je minimalan gubitak od 35-40 milijuna funti.”

Ali je stručnjak za nogometne finansije rekao da je mnogo više u igri nego samo kvalifikacije, dodajući da troškovi Chelseaja mogu biti oko 100 milijuna funti.

“Ukoliko pogledajte Liverpool u finalu, zaradili su 78 milijuna funti – i to je bio samo nagradni fond UEFA-e”, dodao je.

“Imate bonuse od sponzora i utjecaj koji ima na grad s turizmom i gostoprimstvom.”

“Dakle, imate najmanje 40 milijuna funti gubitka zbog neuspjeha da se kvalificirate među prva četiri tima u Premier ligi i problem ograničenog tla, gdje će izgubiti još 30-40 milijuna funti – što neće biti dovoljno dobro za Roman Abramovića.”

“Ono što je Chelsea učinio u proteklim godinama je da su tražili taj manjak kroz prodaju igrača po dobrim cijenama, ali to ne mogu učiniti u ovoj situaciji.”

[su_live_koeficijenti]

Kieran je ovlašteni računovođa sa pozadinom u finansijama, ali je usmjerio svoje vještine kako bi ih uskladio sa strastima nakon što je njegovo objašnjenje objavljeno o preuzimanju Manchester Uniteda u obitelji Glazer 2003. godine.

Sada provodi svoje vrijeme na predavanjima u Liverpoolskom sveučilištu, gdje je postao specijalist u nogometnim finansijama, ali se često pojavljuje na BBC-u i Sky Sportsu.

Prethodno je otkrio da Abramović može prodati klub za više od 1 milijardu ako to bude želio.

Kasnije je objasnio da bi navijači Chelseaja trebali biti zabrinuti zbog ove situacije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!