NaslovnicaVijestiEL Clasico: Činjenice nakon utakmice

EL Clasico: Činjenice nakon utakmice

Činjenice nakon utakmice, nakon EL Clasica!  Nedjeljni triler u vidu utakmice izmedju Real Madrida i Barcelone imao je sve. Obilje prilika na obje strane, kontroverzne situacije, isključenje, pobjeda u zadnjoj sekundi. Barcelona je u dvorištu najgoreg neprijatelja pobijedila sa 3:2 i ponovo se uključila u borbu za španskog prvaka.

Veliki El Clásico impresionirao i pokazao zašto je to najveća utakmica u klupskom nogometu. Pet utakmica do kraja La Lige, Barcelona i Real (koji ima utakmicu manje) bodovno su izjednačeni, ali Barca sada ima bolji medjusobni rezultat.

Pogledajmo neke od glavnih zaključaka nakon jučerašnje utakmice.

1. Leo Messi, Leo Messi, Leo Messi…
Da li ste znali da Lionel Messi tri godine nije zabio protiv Real Madrida? Njegov post koji je trajao od marta 2014. godine,  jučer je brutalno završen. Bio je to argentincu deveti gol na Santiago Bernabeu, više od njega Realu zabio je jedino legenda Athletic Bilbaoa, Telmo Zarra.

“On je najbolji igrač u povijesti, igrač koji utakmicu može odlučiti u svakom trenutku” – izjavio je Louis Enrique, vjerovatno ponešen emocijama nakon pobjede.

Krvavi i pretučeni Messi, digao se iz pepela kao Feniks i zadnjim šutem na utakmici donijeo pobjedu Barceloni. Bio je to  njegov 500. gol u karijeri.

[su_bet365_live_koeficijenti]

 

2. Umor sinoć nije utjecao, ali će sigurno utjecati
Obje momčadi igrale su u Ligi prvaka. Real je igrao produžetke sa Bazernom, a Barca je bila bitku sa Juventusom dan kasnije. Međutim, treneri nisu puno mjenjali. Unatoč svemu tome, tempo je bio na najvišoj razini.

Barcelona ispadanje iz Lige prvaka može gledati sa pozitivne strane. Mogu se fokusirati samo na prvenstvo. Tri puta da će igrati kod kuće (Osasuna, Villarreal Eibar) i dva puta u gostima (Espanyol, Las Palmas). Real Madrid, u maju će voditi iscrpljujuće bitke protiv Atletica u polufinalu Lige prvaka, te kao domaćini dočekuju Celtu Vigo u zaostaloj utakmici. Također, u Madridu dočekuju Valenciju i Sevillu. Do kraja sezone Real će igrati po dvije utakmice sedmično, gdje će do izražaja morati doći i širina klupe, koju Real svakako posjeduje.

>> Juan Mata: Nikad nisam doživjeo ovako nešto

3. Zamjene za Neymara nema 
Barca je dobila jednu od najvažnijih utakmica sezone, ali odsutnost Neymara itekako se je poznala. To je najveći problem Barce, ukoliko nema nekog od trojca MSN, zamjene nema. Paco Alacer, ruku na srce nije kalibar za Barcelonu.
Neymarove brojke ove sezone i nisu toliko impresivne (15 golova u 40 utakmice u svim natjecanjima), ali s univerzalnom igrom – asistirao je 24 puta ove sezone, je uz Messija najvažniji kotačić u igri Barce. Samo je pitanje vremena kada će Neymar zasjeniti Messija i Ronalda, te postati najbolji igrač na svijetu. Ima sve predispozicije za to.

4. Real najveći problem – Gareth Bale
Na velikim utakmica, moraš imati svoje najbolje igrače u top formi. Gareth Bale završio je nastup na EL Clasicu nakon 39 minuta i 19 dodira sa loptom! Obnovio je povrijedu gležnja i odšepa sa terena. U trenutku kada je Zidane imao “nabrijane” Isca i Asensia, riskiranje sa Baleom je bilo nepotrebno.  Cijena koju su platili je visoka, vjerovatno su izgubili Balea do kraja sezone. Bale je u ovoj sezoni odigrao samo 26 utakmica i postiga 6 golova. Svi su očekivali da će eksplodirati ove sezone i preuzeti ulogu lidera od Ronalda, ali mu to nije uspijelo. Da li će mu to poći za nogom iduće sezone, ostaje nam da vidimo.

5. Zidane mora potvrditi trenersku kvalitetu
Treneri Real Madrida moraju uvijek igrati na pobjedu. I igraju. Poraz protiv Barce je Realu bio prvi nakon dva mjeseca. Bodove sa Santiago Bernabeua odnijeli su još Athletic Bilbao i Las Palmas. Zidanov Real je još uvijek u utrci za prvaka Španije i prvaka Evrope. Bilo bi to prvi puta nakon 1958 da su u istoj sezoni osvojili ta dva naslova. Ako mu to podje za rukom u Madridu će postati besmrtan kao trener. Kao igrač već jeste. Ukoliko ostane bez i jednog trofeja, Fiorentino Perez ga neće trpiti, kao što nije ni veća trenerska imena prije njega.

Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!