NaslovnicaVijestiEmmanuel Adebayor otkrio kako se skoro ubio zbog svoje porodice

Emmanuel Adebayor otkrio kako se skoro ubio zbog svoje porodice

Bivši napadač Arsenala i Manchester Cityja Emmanuel Adebayor otkrio je detalje svoje borbe sa depresijom, te priznao kako ga je sopstvena porodica skoro dovela do ruba samoubojstva.

Adebayor razočaran svojom porodicom

Togoanski reprezentativac trenutno igra za turski İstanbul Başakşehir, nakon što je prethodno u karijeri igrao za europske velikane kao što su Real Madrid, Arsenal, te Manchester City.

[su_bbworld]

Adebayor razočaran svojom porodicom

Međutim, uprkos uspjehu koji je postigao u svojoj profesionalnoj nogometnoj karijeri, 33-godišnjak je priznao kako ga je sopstvena porodica skoro natjerala da se ubije stavljajući ogroman financijski pritisak na njega još od njegovih početaka.

“Mnogo puta sam se osjećao kao da ću se ubiti. To sam godinama zadržavao za sebe. Osjećam se odvratno jer se sve to desilo, ali mi je lakše kad sa nekim porazgovaram o tome.”

“Moja nogometna karijera će biti završena za tri ili četiri godine. Nasuprot tome, moje porodično prezime će zauvijek ostati sa mnom, zajedno sa tim ljudima”, rekao je Adebayor.

[su_oglas]

“Teško je podnijeti neke stvari kad morate raditi naporno kako biste podigli svoju porodicu iz siromaštva, a oni vam se i dalje suprotstavljaju. Uvijek sam govorio svojoj mlađoj braći kako naše porodice manipuliraju nama.”

“Često promijenim svoj telefonski broj kako me moja porodica ne bi mogla kontaktirati. Zovu me, ne da bi pitali kako sam, već da zatraže novac. To je bio slučaj kad sam se povrijedio dok sam igrao u Tottenham Hotspuru.”

“Nazvali su me dok sam prolazio testiranja kako bi me pitali da li mogu platiti školarinu djeteta. Mogli su me bar pitati kako sam prije nego što su zatražili taj novac.”

Adebayor je većinu svoje karijere proveo igrajući u Premier ligi u koju je stigao 2006. godine iz Monaca, a iz koje je odlučio prošle godine otići u Tursku Superligu.

Ukupno je u karijeri odigrao 531 utakmicu i postigao 186 golova, te je vodeći strijelac reprezentacije za koju je postigao 31 gol u 76 nastupa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!