NaslovnicaVijestiEmmanuel Adebayor: Želim oboriti Drogbin rekord!

Emmanuel Adebayor: Želim oboriti Drogbin rekord!

Novo pojačanje engleskog premijerligaša Crystal Palacea Emmanuel Adebayor postavio je sebi zanimljiv cilj. Naime, namjera mu je da obori rekord Didiera Drogbe po broju postignutih golova u Premier lige, te da postane Afrikanac sa najviše datih golova u jednoj od najboljih liga na svijetu.

adebayor

Togoanskog reprezentativca, koji je sa novim klubom potpisao ugovor do kraja sezone, samo osam golova dijeli od rekorda koji je postavio bivši napadač Chelseaja postigavši 104 gola za vrijeme boravka u Premier ligi.

Bivši igrač Arsenala, Manchester Cityja i Tottenham Hotspura izjavio je da bi obaranje Drogbinog rekorda bio novi vrhunac njegove karijere.

“Zadovoljan sam onim što sam postigao u nogometu do sada”, rekao je za službeni klupsku stranicu.

“Togo je Togo koliko već dugo vremena? A ja sam jedini Togoanac koji je imao priliku igrati u Premier ligi i postići toliki broj golova, tako da se osjećam blagoslovljeno zbog toga.”

“Ukoliko oborim ovaj rekord to će mi biti najbolja stvar koja mi se desila u karijeri, a ukoliko ne uspijem, opet ću biti sretan. Najvažnija stvar za napadača je postizanje golova.”

Adebayor je odigrao samo 17 minuta u najvišem engleskom rangu od januara/siječnja 2015. godine, a mnogo je špekulacija o njegovoj fizičkoj spremi nakon što je potvrđen njegov dolazak u Crystal Palace. No, 31-godišnjak tvrdi da je u dobroj formi i da je spreman pomoći svom novom timu.

“Od rođenja igram nogomet i za mene je bilo težak ovaj period tokom kojeg ga nisam igrao, barem profesionalno. U Africi sam ga igrao svaki dan s prijateljima. Da li će mi biti teško? Mislim da neće. Moje je da izađem na teren, igram svoj nogomet i ponovo uživam u igri.”

“Izabrao sam Palace jer moja porodica je sretna u Londonu. Palace igra nogomet koji mi se sviđa i tamo je par igrača koji su mi prijatelji. Nadam se da će mi ovaj period sa Palaceom donijeti još više iskustva i da ćemo ostvariti ono što želimo.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!