NaslovnicaVijestiEMOTIVAN OPROŠTAJ: Zinedine Zidane poslao oproštajnu poruku igračima Real Madrida!

EMOTIVAN OPROŠTAJ: Zinedine Zidane poslao oproštajnu poruku igračima Real Madrida!

Legendarni Zinedine Zidane jučer je šokirao cijelu nogometnu javnost odlukom o napuštanju pozicije trenera Real Madrida.

Zidane se oprostio od igrača

Samo pet dana nakon što je njegov tim osvojio treću uzastopnu titulu Lige prvaka, francuski stručnjak je sa predsjednikom kluba Florentinom Perezom sazvao izvanrednu press konferenciju na kojoj je saopštio svoju odluku.

Na toj press konferenciji je rekao: “Ono što mislim je da ovaj tim mora nastaviti pobjeđivati, ali mu je potrebna promjena, drugačiji glas, drugačija metoda. Ovo je pravi trenutak za sve da odem. Morao sam ovo učiniti.”

Iako mnogi smatraju da bi Florentino Perez uručio Zidaneu otkaz da su Los Blancosi u subotu u Kijevu doživjeli poraz, predsjednik ‘kraljevskog’ kluba priznaje kako ga je iznenadila ova odluka: “Ovo je bila potpuno neočekivana odluka, za koju mi je Zidane rekao jučer. Želio sam da bude uz mene zauvijek, ali znam da kad on donese neku odluku, to je konačna odluka. Želim mu zahvaliti na predanosti, strasti, ljubavi i svemu što je učinio za Real Madrid. Njegovo ponašanje je uvijek bilo primjer za sve i dobro je predstavljao ovaj klub.”

[su_no1forfootball]

Zidane je dobio slične poruke i od strane svojih igrača, koji su mu se zahvalili na svemu putem društvenih medija, a on im nije ostao dužan. Kako izvještava Cadena COPE, 45-godišnjak im je poslao poruku u zajedničkoj WhatsApp grupi. Navodno, napisao im je: “Hvala vam za sve. Bez vaše podrške u najgorim trenucima ništa od ovog što smo učinili ne bi bilo moguće. Uskoro ćemo se vidjeti, zagrljaj.”

U periodu od samo dvije i pol godine, Zidane je pokazao da je trenutno jedan od najboljih trenera na svijetu, te će ostati upisan u povijest Real Madrida kao drugi najtrofejniji trener, s obzirom da je osvojio čak devet titula. Ispred njega je samo legendarni Miguel Munoz, koji je u 16 sezona provedenih u klubu osvojio 14 trofeja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!