NaslovnicaVijestiEngleska odradila trening uoči utakmice: Hodgson vjeruje u tim, ko će debitovati...

Engleska odradila trening uoči utakmice: Hodgson vjeruje u tim, ko će debitovati danas?

Engleska je večeras odradila svoj drugi trening uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Nizozemske na Wembleyju. U prošloj prijateljskoj utakmici Englezi su savladali Njemačku 3-2 u Berlinu u subotu naveče.

Engleska

Selektor engleske reprezentacije, Roy Hodgson uživao je mnoge pohvale iz raznih krajeva svijeta nakon spektakularne pobjede protiv aktuelnog Svjetskog prvaka – Njemačke. Na taj način Hodgson je unio veliku dozu optimizma među engleske igrače nekon turobnog Eura 2012. i Svjetskog prije dvije godine u Brazilu.

Hodgson smatra da je Nizozemska težak protivnik unatoč tome što se nisu uspjeli plasirati na ovogodišnje Europsko prvenstvno, što je najveće iznenađenje kvalifikacija jer su do sada kvalifikacije za Euro i SP prolazili relativno lako.

“Još uvijek ne znam kako će ova skupina mladih igrača nastupiti na Euro protiv ekipa kao što je Njemačka i Francuska koji su favoriti za osvajanje Europskog. Ali, vjerujem timu. Apsolutno. Svi ćemo biti spremni, a igrači idu sa vjerom u sebe.”, rekao je Roy Hodgson nakon večerašnjeg treninga.

Liverpoolov igrač, James Milner biće kapiten na utakmici protiv Nizozemske koji će zamijeniti u toj ulozi povrijeđenog Waynea Rooneyja.

Napadaču ‘Redsa’, Danielu Sturridgeu ovo će biti prvi nastup za Englesku još od septembra 2014. godine nakon bitke za povredama. Golmana Souhamptona Jacka Butlanda, koji je povrijeđen zamijenit će Fraser Froster.

U napadu se očekuju Theo Walcott, i naravno Jamie Vardy. U posljednjoj liniji trebali bi biti igrači Evertona, John Stones i Phil Jagielka, a Leicesterov Danny Drinkwater će biti još jedan od debitanata.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Selektor Nizozemske koja se nije kvalifikovala na ovo Europsko prvenstvo, Danny Blind oduševljen je nastupima engleske reprezentacije.

“Engleska je na impresivan način prošla grupu. Mogu biti veoma ‘važni’ u Francuskoj. Tim im je odličan, i svi imaju međusobno povjerenje. To je veoma važno.

Na ovoj utakmici odaće se počast nedavno preminulom Johanu Cruyffu, legendarom nizozemskom igraču koji je preminuo u 64. godini života. U 14. minutu takmice njegova slika će se pojaviti na velikom platnu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!