NaslovnicaVijestiEngleska reprezentacija bez važnog igrača na predstojećem Euru?

Engleska reprezentacija bez važnog igrača na predstojećem Euru?

Nogometaš Liverpoola, Jordan Henderson doživio je povredu koljena tokom jučerašnje utakmice protiv Borussije Dortmund u Ligi Europe, te bi zbog toga mogao da propusti predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Engleska

Kako pišu engleski mediji, šest do osam sedmica je prva procjena dužine oporaka engleskog veziste nakon povrede ligamenata koljena.

Henderson se nezgodno dočekao nakon skoka u jučerašnjoj utakmici na Signal Iduna Parku, te se nije vraćao u igru nakon pauze na poluvremenu.

Jučer je bio podvrgnut skeneru koji je pokazao da su stradali spoljni kolateralni ligamenti koljena, te da bi ta povreda mogla da ga drži van terena i do tri mjeseca, što znači da bi propustio Europsko prvenstvo koje bi trebao igrati sa Engleskom.

Na svu sreću, procjenjeno je da je njegova povreda ‘izolovana’ te da će se vratiti nakon sedam-osam sedmica.

Ipak, problem je i tih sedam-osam sedmica jer bi to vrijeme mirovanja značajno ugrozilo njegovu formu koja će biti neophodna za Europsko prvenstvo. Oporvak nogometaša će isključiti sa svih utakmica Liverpola ove sezone, a ukoliko se plasira Liverpool u finale Lige Europe propustio bi i to.

Selektor engleske repke, Roy Hodgson će spisak od 23 putnika za Francusku objaviti 12. maja, a među njima će se teško naći i Henderson.

Hodgson koji veoma cijeni igre Hendersona u stalnom je kontaktu sa medicinskim timom Liverpola kako bi do 12. maja znao da li postoji mogućnost da vezni nogometaš se oporavi do početka Eura.

Jordan Henderson je karijeru počeo u Sunderlandu gdje je igrao do 2011. godine, a 2009. godine je bio na pozajmici u Coventry Cityju koji se takmiči u engleskoj trećoj ligi. Liverpool ga kupuje 2011. godine i od tada je odigrao 154 utakmice za ‘Redse’ te postigao 19 golova. Za englesku reprezentaciju je debitovao 2010. godine, te od tada je 23 puta branio nacionalni dres engleske reprezentacije.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!