NaslovnicaVijestiEngleski klubovi ovog januara troše oko jednu milijardu funti na pojačanja

Engleski klubovi ovog januara troše oko jednu milijardu funti na pojačanja

Engleski klubovi ovog januara troše oko jednu milijardu funti na pojačanja. Otočki mediji navode da će Engleski klubovi ovog januara potrošiti oko jedan bilion funti na nova pojačanja.

Engleski klubovi ovog januara troše oko jednu milijardu funti

Klubovi iz Championshipa, pa čak i one niže lige će također trošiti velike novce na pojačanja, jer očajnički žele da napreduju u Premiership nakon što su vidjeli šta je Leicester učinio ove sezone.

Manchester City i United će sigurno da budu prvi u trošenju novca na nova pojačanja, nagađanja su da će ova dva kluba potrošiti ukupno oko 200 miliona funti.

Unitedov račun bi bio nešto veći ukoliko bi uspjeli dovesti Felipe Andersena iz Lazia, za oko 35 miliona funti, Southamptonovog Sadio Mane-a za 25 miliona futni i još 10 miliona funti za napadača Yoshinori Muto-a iz Mainza.

City je u međuvremenu zainteresovan za Real Madridovog veznjaka Isca, kojeg će i United pokušati dovesti u svoje redove. Isco košta oko 32 miliona funti, pa ćemo i tu da vidimo jednu borbu za španskog reprezentativca.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Chelsea će također da troši velike novce na pojačanja, s obzirom da im je situacija vrlo loša. Naime, zainteresovani su za napadača Shakhtara, Alexa Teixeiru, te je mogće da obnove svoju ponudu za John Stonesa iz Evertona, koja bi iznosila oko 40 miliona funti.

Crystal Palace, Southampton i Aston Villa se također nadaju da će dovesti Loic Remyja u svoje redove, što bi ih koštalo oko 20 miliona funti ukoliko bi igrač pristao.

Transfer ludilo je izazvano zbog TV isplate koja će izositi oko devet biliona funti kroz tri godine od početka sezone 2016/17.

Svaki klub bi trebao dobiti oko 120 miliona funti.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!