NaslovnicaVijestiEngleski nogometni savez (FA) pokrenuo postupak protiv Diega Coste

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo postupak protiv Diega Coste

U utakmici četvrtfinala FA kupa između Chelseaja i Evertona koja se odigrala u subotu i gdje je Everton slavio sa 2-0 i tako Chelsea ostavio bez ijednog trofeja ove godine, desio se jedan incident koji je zgrozio mnoge. Kontroverzni napadač ‘Bluesa’ Diego Costa dobio je žuti karton već u 11. minutu utakmice nakon prekrašaja nad Garethom Barryjem, a drugi u 84. minutu zbog kojeg je Engleski nogometni savez pokrenuo disciplinski postupak.

Engleski nogometni savez

Everton je do polufinala FA kupa odveo bivši igrač Chelseaja, Romelu Lukako svojim golovima u 77. minutu i 82, oba gola na asistenciju Barkleyja.

Sporna situacija na utakmici, koja je izazvala različite reakcije dogodila se u 84. minutu kada je Španac Diego Costa nakon koškanja, ponovo sa Garethom Barryjem, primaknuo mu se i možda ga čak i ujeo, na šta mu je sudac pokazao drugi žuti karton i Costa je napustio teren desetak minuta prije kraja.

Taj ‘misteriozni’ ujed Diega Coste, u stilu Luisa Suareza koji je to ‘patentovao’ već u dresu Ajaxa, ali i na Svjetskom prvenstvu u utakmici protiv Italije, za koji se uopšte ne zna ni da li je postojao, izazvao je mnoštvo reakcija.

Štoper Evertona, Gareth Barry nakon utakmice tvrdio je da ga Costa nije ugrizao. Barry se nakon utakmice oglasio na društvenoj mreži Fanzai riječima:

”Vidim da se puno priča o incidentu između mene i Coste. Diego me nije ugrizao.”

Ali, ta izjava 35-godišnjeg Barryja očigledno ne znači ništa Engleskom fudbalskom savezu koji će pokrenuti disciplinski postupak protiv španskog internacionalca zbog neprimjernog ponašanja. Costa ima vremena do četvrta da uloži žalbu, kada će biti poznata i njegova kazna.

Diego Costa je u Chelseaju od 2014. godine i od tada je nastupio za “Bluese” 74 puta i zabio 35 puta. Prije Chelseaja branio je boje madridskog Atletia za koji je odigrao 133 utakmica. Costa je jedan od rijetkih igrača koji može da se pohvali da je nastupao i za reprezentaciju Brazila i za Španiju, ali na kraju se ipak izjasnio kao reprezentativac Španije.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!