NaslovnicaVijestiEuroBasket 2015: Belgija razbila Estoniju, slavile Srbija, Makedonija i Poljska

EuroBasket 2015: Belgija razbila Estoniju, slavile Srbija, Makedonija i Poljska

Drugi dan EuroBasketa 2015 je nam donio utakmicu između Belgije i Estonije, u kojoj je Belgija demonstrirala svoju moć. Oni su pobjedilu Estoniju čak 29 razlike. Crveni Đadvoli su prvu četvrtinu dobili čak 18 razlike. Najefikasniji u ekipi Belgije je bio
Matt Lojeski sa 16 poena, pratio ga je Sam Van Rossom sa 12 poena. U reprezentaciji Estonije najefikasniji Siim-Sander Vene sa 12 ubačenih koševa.

EuroBasket 2015

Makedonija je opravdala ulogu favorita i savladala reprezetnaciju Nizozemske. Konačni ishod utakmice je glasio 71:78. Kod Makedonaca najefikasniji je bio Vlado Ilievski sa 14 poena, a pratili su ga Bojan Trajkovski i Aleksandar Kostoski sa po 13 poena. U reprezantaciji Nizozemske najefikasniji je bio Nicolas De Jong sa 19 poena.

EuroBasket 2015

Najbolju utakmicu smo gledali između Srbije i Njemačke, koju je reprezentaciji Srbije dobila 2 poena razlike. U posljednje tri sekunde Nemanja Bjelica je fantstično pogodio uz puno osjećaja! Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, ali na kraju Srbija je došla do druge pobjede na EuroBasket 2015. Kod Orlova najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 12 poena, a Zoran Erceg je dodao devet. U reprezentaciji Njemačke najefikasniji su bili Dirk Nowitzki i Tibor Pleiss oni su postigli po 14 poena. Krajni rezultat utakmice je glasio 68:66!

Poljska je nakon pobjede nad BiH danas upisala i drugu pobjedu na EuroBasketu protiv reprezentacije Rusije. Rezultat je bio 82:79 u korist Poljaka. Kod Rusa najefikasniji je bio Andrey Zubkov sa 21. poenom. Dok je kod Poljaka to bio Adam Waczynski sa 23 ubačena koša.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!