Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

EuroBasket 2015: Češka, Nizozemska, Njemačka i Poljska slavile!

Danas je počeo EuroBasket 2015! Utakmica između Češke Republike i Estonije je otvorila Euro Basket, u toj utakmici Češka je slavila sa rezultatom 80:57.. Najefikasniji u reprezentaciji Češke je bio igrač Fenera Jan Vesely sa 16 poena, dok je u reprezentaciji Estonije najbolji bio Siim-Sander Vene sa 18 poena.

EuroBasket 2015

A prvi šok na EuroBasket 2015 je priredila Gruzija, time što je izgubila jedan poen razlike protiv reprezentacije Nizozemske. Rezultat je glasio 72:73 u korist Nizozemaca. Bila je to borba do samo kraja utakmice, ali na kraju je ipak neočekivano slavila Nizozemska. Najefikasniji kod Nizozemske su bili Charlon Kloof sa 22 ubačena poena i Worthy de Jong sa 16 poena, a kod Nizozemaca su to bili Tornike Shengelia i Zaza Pachulia obojica su meč završili sa 16 ubačenih poena…

Njemačka je u svojoj prvoj utakmici na EuroBasketu 2015 bez problema savlada Island sa rezltatom 71:65. Reprezentacija Islanda je Njemačkoj najviše problema napravila u zadnjoj četvrtini. Reprezentacija Islanda je tu četvrtinu dobila sa 10 poena razlike! Najefikasiniji u Elfu su bili Dirk Nowitzki i igrač Atlante Dennis Schröder sa po 15 ubačenih poena, dok je reprezentaciji Islanda najefikasniji bio Jon Stefansson sa 23 poena i 5 asistencija.

Poljska je protiv Bosne i Hecregovine slavila rezultatom 68:64! Reprezentativci Bosne i Hercogovine su se grčevito borili do samog kraja utakmice, ali ipak nisu uspjeli savladati Poljake. Igrači Bosne i Hercegovine su se u posljednjoj četvrtini ispromašivali što ih je i koštalo pobjede, baš kao što im je rekao i selektor (BiH) Duško Ivanović da poklanjaju pobjedu Poljacima. Najefikasniji u reprezentaciji Poljske bio je Waczynski sa 15 poena, dok je Ponitka postigao dva koša manje. U BiH je najefikasniji bio krilni centar Andrija Stipanović sa 20 poena, a pratio ga je Renfroe sa osam poena.

Oznake: