NaslovnicaVijestiEuroBasket 2015: Izrael iznenadio, Litva, Italija i Slovenija bez problema

EuroBasket 2015: Izrael iznenadio, Litva, Italija i Slovenija bez problema

Danas se igrao drugi dana EuroBasekt 2015, a reprezentacija Izraela je neočekivano savladala reprezentaciju Finske rezultatom 79-66! U Izraelu najefikasniji je bio Lior Eliyahu sa 22 poena, pratio ga je Gal Mekel sa 14 poena. Kod Finaca najefikasniji je bio Erik Murphy 25, a Sasu Salin je dodao trinest.

EuroBasket2015

Litva je bez problema savladala reprezentaciju Latviju sa čak 19 razlike. Litva je čitav meč odigrala na visokom niovu, a u njihom timu najefikasniji je bio Jonas Valanciunas sa 15 poena, Jonas Maciulis je dodao trinest. Kod Latvije najefikasniji su bili Kaspars Berzins i Rolands Freimanis oni su ubacili po osam koševa.

 

Italija ja bez većih poteškoća savladala repku Islanda rezultatom 64-71. Talijani su vodili čitavu utakmicu i na kraju zasluženo slavili. U reprezentaciji Italije najefikasniji je bio Alessandro Gentile sa ubačenih 21. košem. U reprezentaciji Islanda najefikasniji su bili Hlynur Baeringsson sa 14 poena i Haukur Pálsson sa 17 poena.

 

Slovenija je danas upisala svoju prvu pobjedu na EuroBasketu 2015 protiv reprezenatcije Gruzije. Slovenci su ih savladali rezultatom 79-68! U Slovenije je  najefikasniji bio Klemen Prepelic sa 21. poenom, a Jaka Klobucar je ubacio samo jedan manje. U timu Gruzije najefikasniji je bio  Tornike Shengelia sa 21. poenom, a po jedanaest su ubacili George Tsintsadze i Giorgi Shermadini.

 

 


 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!