NaslovnicaVijestiEuroBasket 2015: Latvija, Izrael, Grčka i Srbija pobjedom otvorili Euro

EuroBasket 2015: Latvija, Izrael, Grčka i Srbija pobjedom otvorili Euro

Nakon današnjih pobjeda Češke, Nizozemske, Njemačke i Poljske odigrale su se još četri utakmice. Latvija je EuroBasket 2015 otvorila pobjedom protiv reprezentacije Belgije rezultat je glasio 67:78 u korist Latvije. Najefikasinij u Latviji je bio Martins Meiers sa 15 poena, a pratio ga je Kristaps Janicenoks sa 14. Kod crvenih vragova najefikasniji su bili Axel Hervelle sa 13 ubačenih koševa i Sam Van Rossom sa 12.

EuroBasket 2015

Izrael je šokirao Ruse. Izrael ih je dobio sa 3 poena razlike, rezultat je glasio 76:73. Izrael je treću četvrtinu dobio čak 11 poena razlika (21:10). U reprezentaciji Izraela najefikasniji je bio Omri Casspi sa 21 poenm, a kod Rusa najefikasniji su bili Dmitry Khvostov i Andrey Vorontsevich obojica su ubacili po 15 poena.

Grčka je bez problema pomela Makedoniju sa dvadeset razlike. Grci su u ovom meču bili apsulutni favoriti što su i opravdali, a u njihov reprezentaciji najefikasniji je bio igrač Olympiacosa Georgios Printezis sa 18 poena. Dok je reprezentaciji Rusije najefikasniji bio Aleksandar Kostoski sa 20 poena i dvije asistencije.

Srbija je uspješno savladala Španjolsku sa visokih deset poena razlike krajnji rezultat je glasio 70:80 u korist Srbije. Kod Srbije najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 24 poena i deset skokova, a pratio ga je imenjak Nedović sa 14 poena. U Španiji najviše je zabio igrač Chicago Bullsa Pau Gasol 16 poena uz pet skokova i dvije asistencije. Nikola Mirotić je ostvario double double sa deset poena i deset skokova.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!