EuroBasket: Češka, Srbija, Finska i Grčka bez problema

Danas se igra peti danas EuroBasket: Češka je savladala reprezentaciju Belgije rezultatom 66:64! Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, ali Češka je ipak uspjela ostvariti pobjedu. U reprezentaciji Češke najefikasniji je bio Jan Vesely. Utakmicu je završio sa 21. poenom, a Tomás Satoransky je dodao 14. U reprezentaciji Belgije najviše je zabio Jonathan Tabu 12 poena. Pierre-Antoine Gillet je dodao 10.

EuroBasket Češka

Srbija je Tursku reprezentaciju ‘rastavila na faktore’. Sjajni Srbi su Turke dobili 19 razlike. Ishod utakmice je glasio 91:72 u korist Srbije. U Srbiji je bio najefikasniji centar Miroslav Raduljica sa 20 poena i 6 skokova. Miloš Teodosić je dodao 17 poena i upisao 13 asistencija. Ali Muhammed je bio najefikasniji u redovima Turske sa 16 poena, a pratio ga je Semih Erden sa 14.

EuroBasket Češka

Finska je ‘razmontirala’ Bosnu i Hercegovinu… Finska je Bosnu i Hercegovinu dobila visokih 29 razlike. Za Finsku najbolje je odigrao Jamar Wilson sa 16 poena, iako je u reprezentaciji Finske pet igrača završilo utakmicu sa dvocifrenim brojem poena. U Bosni i Hercegovini najviše je postigao Drasko Albijanic 14 poena, a Elmedin Kikanović je postigao 13.

EuroBasket Češka

Grčka je savladala Sloveniju 11 razlike. Reprezentacija Grčke je čitavu utakmicu vodila i bez problema svu pobjedu priveli kraju. U Grčkoj najefikasniji je bio Vassilis Spanoulis sa 19 poena. Georgios Printezis je dodao 16.

EuroBasket Češka

Češka 66-64 Belgija:

Turska 72-91 Srbija:

Finska 88-59 Bosna i Hercegovina:

Grčka 83-72 Slovenija:

Play Casino
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)